Sportovní areály města Chrudim v roce 2017

28.12.2017 21:17

Radní města na svém posledním prosincovém jednání vzali na vědomí – jako valná hromada Sportovních areálů města Chrudim s. r. o. – informaci o hospodaření společnosti za rok 2017.

Sportovní areály města Chrudim v roce 2017
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Začátkem roku 2017 byla zcela repasována in-line plocha na zimním stadionu. Celková cena výměny činila 400 000 Kč. Aktuálně tedy máme v Chrudimi jednu z nejlepších ploch v republice a zájem o ni se neustále zvyšuje.

Mezi významné investiční akce patřilo zavedení šatních skříněk do pokladního systému krytého bazénu, které proběhlo v srpnu. „Ve skříňkách jsou nyní čipy, které umožňují návštěvníkovi dostat při aktivaci karty k dispozici svoji skříňku bez nutnosti skládat zálohu a přebírat klíček k uzamčení skříňky. S pomocí plastových „hodinek“ nebo karty si návštěvník bazénu může zkontrolovat dobu, která zbývá do konce předplaceného času, nebo číslo skříňky, které se tak rádo zapomíná“, upřesňuje Luděk Marousek, ředitel sportovišť.

V průběhu září proběhla oprava vstupního přízemního objektu pokladny na atleticko-fotbalovém stadionu v ulici V Průhonech. Došlo k rekonstrukci vnitřních prostor, opravě střechy, výměně oken a na objektu je nová fasáda.

V prosinci byla dokončena venkovní sauna a venkovní ochlazovna. Projektovou dokumentaci ochlazovny připravila projekční kancelář CODE Pardubice a postavila ji chrudimská společnost TIS-CR s. r. o., saunu dodala specializovaná společnost Caretta Spa CZ s. r. o. ze Staré Vsi nad Ondřejnicí. Ze společných prostředků města a společnosti bylo na novinku poskytnuto celkem cca 1 410 000 Kč. Slavnostní otevření proběhlo v úterý 19. prosince 2017. „Nový prostor nabízí kromě příjemného venkovního pobytu po saunování i možnost neomezeného polévání kvalitních akumulačních kamen z mastku různými zdraví podporujícími silicemi. V ochlazovně jsou umístěna lehátka a návštěvník si může vybrat, zda chce po saunování odpočívat v příjemném venkovním prostředí, či ve vnitřní odpočívárně“, dodává starosta Petr Řezníček.

Několik drobnějších investic proběhlo ve sportovní hale – došlo k výměně části odpadů v prvním nadzemním podlaží, v občerstvení byla vyměněna okna a v celém areálu byl instalován wi-fi signál (včetně sporthotelu).

Společnost se v loňském roce věnovala také rozšíření volnočasových aktivit. Během jarních a letních prázdnin proběhly tři turnusy oblíbených příměstských táborů. Pokračuje se ve výuce plavání, která zahrnuje předplavecké kurzy, kurzy pro pokročilé a také plavání pro těhotné a seniory (ve spolupráci s pečovatelskou službou Centra sociálních služeb a pomoci Chrudim). Připravují se kurzy pro pokročilé plavce, kteří si chtějí zdokonalit plavecké způsoby. Bazén začalo navštěvovat několik nových subjektů – triatlonisté, oddíl statického potápění Apnea či plavci z Vysokého Mýta a Pardubic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…