Starosta Jiraský: Výstavba infrastruktury pro další rodinné domy v lokalitě za pivovarem zahájena

01.12.2019 15:54

Město zahájilo v lokalitě za pivovarem druhou etapu výstavby technické a dopravní infrastruktury ke stavbě dalších rodinných domů.

Starosta Jiraský: Výstavba infrastruktury pro další rodinné domy v lokalitě za pivovarem zahájena
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

„Zasíťování pozemků na poli za pivovarem je dlouhodobější záležitost, proto jsme ji rozdělili do etap. Loni jsme dokončili první etapu a téměř všechny pozemky jsme prodali. Zájem o ně byl veliký, a tak jsme plynule začali připravovat další etapu,“ řekl starosta František Jiraský. V první etapě v lokalitě za pivovarem město zainvestovalo do infrastruktury pro dvacet pozemků, z toho osm pro řadové domy a dvanáct pozemků pro výstavbu samostatných rodinných domů, Z nich jsou v současné době ještě dva k prodeji. „V druhé etapě připravíme infrastrukturu pro dvacet jedna městských pozemků. Předpokládáme, že je budeme prodávat v příštím roce na podzim,“ dodal starosta.

V první etapě se musela v předstihu vyřešit a posílit kapacita vodovodního řadu a kanalizace, přívody elektrické energie a plynu a také optických kabelů pro datovou síť pro budoucí zástavbu celé lokality za pivovarem, tedy i současné druhé etapy. Kromě technické a dopravní infrastruktury město v této etapě vybuduje dětské hřiště. Infrastraktura bude stát třicet milionů korun, z toho přibližně třetinu představují náklady společnosti Vodovody a kanalizace Vysoké Mýto na zřízení kanalizace a vodovodních přípojek.

Druhou etapu město stavebně dokončí v polovině příštího roku, výsadbu zeleně provede až na podzim. „Zároveň budeme připravovat urbanistickou studii pro další část území, na kterém se počítá se stavbou bytových domů,“ doplnil starosta.

Urbanistický návrh Územní studie pole za pivovarem naleznete ZDE. V druhé etapě budou zasíťovány pozemky označené v urbanistické studii čísly 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…