Starosta Náchoda předal ocenění policistům

06.12.2017 19:46

I v letošním roce se uskutečnilo slavnostní předání ocenění starosty Náchoda příslušníkům integrovaného záchranného systému za jejich přínos pro město Náchod a jeho občany. Tohoto slavnostního aktu v obřadní síni náchodské radnice se 22. září 2017 nemohli zúčastnit všichni ocenění.

Starosta Náchoda předal ocenění policistům
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Proto dvě ocenění předal starosta města Náchoda Jan Birke osobně na půdě obvodního oddělení Policie ČR Náchod dvěma policistům - npor. Markétě Davidové a Petru Truxovi, plk. v.v. – ve středu 6. prosince 2017 za účasti vedoucího územního odboru plk. Mgr. Radka Bohuslava a jeho zástupce nadporučíka Bc. Petra Špačka.

„Ocenění příslušníkům integrovaného záchranného systému mám tu čest v letošním roce předávat již po čtvrté. A pokaždé je to pro mě mimořádná příležitost, jak poděkovat konkrétním lidem, za dobře odvedenou práci a nasazení, které je mnohdy nad rámec pracovních povinností. Proto děkuji i jejich rodinným příslušníkům za podporu, bez které by se neobešli,“ uvedl starosta Jan Birke.

Starosta města Jan Birke udělil ocenění za mimořádný přínos pro město Náchod a jeho občany:

npor. Markétě Davidové, zástupkyni vedoucího oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování v Náchodě.

Je dlouholetou policistkou na vysoké profesionální úrovni, u policejního sboru slouží od roku 1994. Posledních 10 let pracuje na pozici zástupce vedoucího, kdy rozhoduje, koordinuje a přímo se podílí na objasňování nejzávažnějších kriminálních případů, k nimž dochází na území města Náchod. Svým příkladným nasazením a odbornou erudicí při vedení svých podřízených přispívá významnou měrou ke zvýšení pocitu bezpečí obyvatel města Náchod.

Petru Truxovi, plk. v.v., vedoucímu ekonomického úseku územního odboru Policie ČR v Náchodě. K policejnímu sboru nastoupil v roce 1985 jako policista pořádkové služby. Od roku 1994 byl dlouhých 20 let vedoucím Obvodního oddělení v Náchodě, kdy pod jeho vedením policisté pořádkové služby dosahovali výborných výsledků ve vyhledávání a objasňování trestných činů i přestupků, páchaných na území města Náchod. Od roku 2014 do srpna 2017 byl součástí nejužšího vedení celého Územního odboru Náchod, kdy v těchto letech územní odbor dosáhl více než šedesátiprocentní hranice objasněnosti všech trestných činů, o což se jako zástupce vedoucího územního odboru významnou měrou zasloužil.

Blahopřejeme oběma oceněným!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…