Šternberk: 85. babybox bude v Nemocnici AGEL v našem městě

02.03.2023 10:13 | Tisková zpráva

Zdeněk Juřica, MONTEL Náměšť nad Oslavou, 606 043 886, bude babybox instalovat ve čtvrtek 2. března od ranních hodin do odpoledne. Předpokládáme, že od 13 hodin již bude funkční.

Šternberk: 85. babybox bude v Nemocnici AGEL v našem městě
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Bude umístěn na budově D (porodnice a dětské oddělení) u zadního vjezdu do nemocnice. Zdeněk Juřica vám rád podá informace o funkcích babyboxu. Slavnostní otevření se koná ve středu 29. března ve 12 hodin. 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31655 lidí

Od roku 2005 pomohly babyboxy vstoupit do nového a snad lepšího života 248 děťátkům, z toho dvěma letos – ve Znojmě a v Karlových Varech. V Olomouckém kraji bylo zatím odloženo 17 děťátek, z toho osm ve FN Olomouc, pět v Nemocnici AGEL Přerov a čtyři v Nemocnici Šumperk. Do konce roku 2023 zřídíme ještě babyboxy v Čáslavi, v Jilemnici, v Kyjově a vyměníme staré babyboxy za babyboxy nové generace v Neratovicích a v Třebíči.

V Olomouckém kraji jsme oslovili 6 800 potenciálních dárců s prosbou o podporu šternberského babyboxu, dosud jich odpovědělo jen 63, a tak prosíme, zda by firmy mohly ještě zvážit dar. Pomůže doslova každá koruna. Novináři byli vždy babyboxům příznivě nakloněni, a tak Vás prosím, abyste zprávu o zřízení další bedýnky publikovali i tentokrát, zachráníte další děťátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…