Šternberk: Kreslený průvodce historií města pro děti od šesti let

14.07.2017 10:01

Nový kreslený průvodce historií Šternberka pro děti od šesti let je již v prodeji v informačním centru, na hradě a ve Šternberském klášteře. Průvodce je určen dětem a tomu také odpovídá srozumitelná a čtivá forma.

Šternberk: Kreslený průvodce historií města pro děti od šesti let
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Brožurku vydalo město  a  děti se v ní  přitažlivým a zajímavým  podáním dozví  jak město vzniklo a jak fungovalo ve středověku.  V kreslených mapách je znázorněno jak vypadalo město uvnitř hradeb i za nimi, které stavby jsou ve městě nejstarší či jak to vlastně měli tehdejší obyvatelé s hygienou. Šestnáctistránková brožurka obsahuje i dva testy, kde si děti mohou ověřit svoje znalosti o městě a jeho původu. Součástí je také pexeso, které se vztahuje k historii Šternberka.

Brožurka je opatřena ilustracemi šikovné šternberské maminky, paní Marie Brogowski, která svůj návrh přinesla na radnici, nápad se zalíbil a město materiál vlastním nákladem vydalo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…