Šternberk: Od 20. března bude po městě jezdit SENIOR TAXI

26.02.2018 11:33

Novou službu s názvem SENIOR TAXI zavádí ve spolupráci s firmou Taxi Kopíček město Šternberk. První jízdy mohou senioři využít již od 20. března, musí si však vyřídit speciální průkaz, na který má nárok senior starší 75 let s trvalým bydlištěm ve Šternberku.

Šternberk: Od 20. března bude po městě jezdit SENIOR TAXI
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Cestující se jím budou prokazovat při nástupu do vozidla taxislužby Kopíček.

Držitel průkazu SENIOR TAXI má nárok na pět zvýhodněných jízd v každém kalendářním měsíci. Zvýhodněná cena činí 30 korun za jednu jednosměrnou jízdu. Ta může být uskutečněna pouze po Šternberku, nevztahuje se na místní části ani okolní obce. Přepravovaná osoba může mít s sebou maximálně jednu osobu jako doprovod.

SENIOR TAXI je možné využívat pouze v pracovních dnech od 7 do 17 hodin. Služba se objednává telefonicky a vozidlo bude přistaveno nejpozději do jedné hodiny od potvrzení objednávky. Služba může být objednána jeden či dva dny předem.

„Pokud se služba SENIOR TAXI osvědčí, je město připraveno navýšit počet jízd za měsíc, případně snížit věkovou hranici přepravovaných osob,“ sdělila vedoucí odboru sociálních věcí Jitka Zajacová.

Odbor sociálních věcí spolu s odborem vnitřních věcí Městského úřadu Šternberk budou průkaz SENIOR TAXI vydávat v úterý 20. března a ve čtvrtek 22. března od 8:00 do 16:00.

Průkaz bude vydáván v malém sále Kulturního domu v Masarykově ulici. K vyřízení průkazu je nutné přinést občanský průkaz a jednu aktuální fotografii o rozměrech 35 x 45 mm.

Kdo si nestihne vyzvednout průkaz v uvedených dvou dnech, může jej od 29. března vyřídit na pokladně Městského úřadu Šternberk, Opavská 1 a dále každý čtvrtek od 8:00 do 11:30 a od 12:30 do 14:00 hod.

První vyřízení průkazu je zdarma, v případě jeho ztráty či poškození je výroba nového průkazu zpoplatněna stokorunou.

Bližší informace získáte na e-mailové adrese seniortaxi@sternberk.cz, na telefonním čísle 585 086 527.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…