Sto akcí nabízejí Brněnské dny pro zdraví

22.09.2016 8:32

Sto akcí na podporu zdravého životního stylu se uskuteční od pátku 23. září do neděle 2. října. Nabídnou je Brněnské dny pro zdraví.

Sto akcí nabízejí Brněnské dny pro zdraví
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Smyslem kampaně, která je pořádána jako součást projektu Brno – Zdravé město, je přispět k tomu, aby zdravý životní styl nebyl pro Brňany jen teorií, ale aby je nabízené akce motivovaly k dlouhodobému zájmu a péči o naše zdraví.

Hlavní akcí na začátku kampaně je Festival zdraví a pohody, který se uskuteční v sobotu 24. září v Lužánkách. K vyzkoušení zde bude řada pohybových aktivit, ochutnávka zdravých potravin či tvořivé dílny pro děti.

Netradiční zážitek v sobotu 24. září nabídne závod Deset mil Brnem – běh nočním městem s různou délkou tratí tak, aby se jej mohli zúčastnit děti, začátečníci i výkonnostní atleti.

Návštěvníci se budou moci prostřednictvím Brněnských dnů pro zdraví seznámit s různými výživovými směry, přípravou zdravých sladkostí a doporučeními, čeho si všímat na potravinových obalech. Do osvěty v oblasti výživy se zapojí i vysokoškoláci Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Univerzitním kampusu v Bohunicích v sobotu 1. října prostřednictvím akce Hravě, zdravě o výživě se studenty nutriční terapie.

Podrobný program je k dispozici na webových stránkách zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…