Středočeský kraj: Anketa – Dotace na pořízení kotle

23.05.2013 15:00

Na základě jednání s Ministerstvem životního prostředí ČR o tzv. „kotlíkových dotacích“ provádí Středočeský kraj průzkum zájmu občanů Středočeského kraje o výměnu starého kotle na tuhá paliva.

Středočeský kraj: Anketa – Dotace na pořízení kotle
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Jedná se o nízkoemisní kotel splňující mezní úrovně emisí a minimální účinnost dle ČSN EN 303-5, emisní třídy 3 s maximálním výkonem 50 kW na uhlí, biomasu nebo uhlí a biomasu (tzn. samostatně na uhlí nebo biomasu anebo kombinace uhlí a biomasy) s plně automatickým přikládáním, který neumožňuje bez úprav ruční přikládání. Dotace by měla činit 50% z pořizovací ceny nízkoemisního kotle, maximální výše dotace bude 40 000 Kč na jeden kotel.

Žadatelem o podporu se může stát pouze majitel, nebo spolumajitel rodinného domu na území Středočeského kraje a podpora nesmí být použita za účelem podnikání.

Pokud budete mít zájem o pořízení kotle a zároveň o čerpání dotace, zašlete prosím Vaše jméno, příjmení a název obce na e-mail: stanova@kr-s.cz nebo hamzova@kr-s.cz , a to nejpozději do 10. 6. 2013.

Aktuální informace lze sledovat na webových stránkách Středočeského kraje v záložce Životní prostředí, nebo je možné kontaktovat Ing. Petra Milce, referenta Odboru životního prostředí v Příbrami na telefonním čísle 318 402 477, který Vaše případné dotazy zodpoví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …