Street art v Prostějově pomalu nabírá svoji podobu

05.06.2017 15:14

Studenti Střední školy designu a módy v Prostějově (SŠDAM) finišují s malbou trafostanice.

Street art v Prostějově pomalu nabírá svoji podobu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

A jaký je harmonogram tohoto týdne? V úterý by mělo být vše hotovo - namalováno, ve středu a ve čtvrtek proběhne demontáž lešení, v pátek pak předání „díla“ společnosti E.ON za účasti zástupců města, jako partnera, studentů a E.ONu jako vlastníka trafostanice.

Bílé stěny budovy, která nedávno prošla opravou, pomalu získávají netradiční podobu. Do jejich „pomalování“ se pustili studenti místní Střední školy designu a módy. Původně ničím nezajímavý objekt nyní okamžitě zaujme kolemjdoucí.

„Trafostanic je kolem nás skutečně mnoho, jdeme kolem nich a vlastně je ani nevnímáme. Nyní se jedna v Prostějově opravdu zviditelňuje, a to atraktivním a netradičním způsobem. Nápad vznikl v rámci projektu E.ON Smart City, do kterého se takto zapojujeme,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Společnost E.ON v loňském roce zrekonstruovala zařízení na distribuci elektrické energie u kruhové křižovatky v Plumlovské ulici. Po zkušenostech z podobného projektu v Písku oslovili energetici i statutární město Prostějov, zda by vedení města nemělo zájem o vypsání soutěže na grafické ztvárnění venkovní výmalby tohoto zařízení. Ihned padl souhlas.

„Cílem projektu je vlastně zamezit sprejerům v  poškozování fasád podobných objektů a jejich oživení koordinovaným způsobem. Finančně je realizace tohoto projektu podpořena statutárním městem Prostějovem,“ doplnila energetička Magistrátu města Prostějova Kateřina Vosičková s tím, že se sešlo několik grafických návrhu, jak by mohla konečná podoba trafostanice vypadat. Návrh Lenky Horákové ze SŠDAM v podobě bílo - černé kombinace zaujal nejvíce. Zpracování grafických návrhů a pak i samotnou realizaci vedou Jiří Ďuriš a Vojmír Křupka.

trafostanice dokončování (2)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

7:17 Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

Město Jičín osloví brněnskou Mendelovu zemědělskou univerzitu, konkrétně Lesnickou a dřevařskou faku…