Šumperk: Lidové písně nadchly posluchače v Bad Hersfeldu

29.06.2018 14:33

Pěvecký folklorní soubor Seniorky Šumperk se vrátil z návštěvy Bad Hersfeldu, kam byl pozván na vystoupení při příležitosti 125. výroční založení smíšeného pěveckého sboru Gesangverein Sorga, vedeným dirigentem W. Möllneyem.

Šumperk: Lidové písně nadchly posluchače v Bad Hersfeldu
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Druhý den po příjezdu byla na programu procházka městem s prohlídkou jeho památek a pak následovalo milé přijetí na radnici starostou T. Fehlingem.

Samotný koncert se uskutečnil v první letní den v nádherném prostředí kostela na Petersbergu.  Základem našeho vystoupení byly především lidové písně z  regionu severní Hané. Do repertoáru jsme rovněž zařadily písně německé a s latinským textem, program koncertu jsme připravily pod vedením dirigentky M. Brňákové a za doprovodu klavíristky M. Zajícové. V závěru koncertu jsme zpívaly společně s německými sbory. Slavnostní atmosféra a nadšené publikum byly pro nás nezapomenutelným zážitkem. 
Při přípravě naší cesty jsme ještě netušily, že budeme mít možnost zazpívat si i na jevišti v klášterní zřícenině, kde probíhaly přípravy na každoroční badhersfeldský divadelní festival, stejně jako v lázeňském pavilonu nebo v barokním chrámu ve Fuldě, kam nás naši hostitelé pozvali na výlet. Máme radost nejen z dobře vydařené akce, ale i z navázání nových kontaktů. Velký dík za finanční podporu patří také městu Šumperk a Společnosti česko-německého porozumění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…