Tábor: Jak to bude s parkováním v době MS v cyklokrosu

26.01.2024 13:32 | Tisková zpráva

Cyklokrosový světový šampionát, který se v Táboře koná od pátku 2. do neděle 4. února 2024 v sousedství Sídliště nad Lužnicí, přinese změny a dočasné úpravy v parkování. Týkají se obyvatel sídliště i návštěvníků. Pořadatel mistrovství světa, Agentura Cyklistika, podala 8. 12. 2023 žádost o povolení uzavírek v souvislosti s konáním této sportovní akce. Doba trvání uzavírky je od 29. 1. 2024 do 4. 2. 2024.

Tábor: Jak to bude s parkováním v době MS v cyklokrosu
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Některé plochy parkovišť na sídlišti a v okolí budou zabrány pro potřeby organizace MS. Jedná se v principu o parkoviště kolem areálu Komora (všechna parkoviště Havanská - Komora - pod sportovním areálem), dále vedle skateparku v Havanské ulici, u mateřské školy ve Světlogorské ulici. Dále se jedná o část parkoviště u parkovacího domu v Havanské ulici a část parkovacích míst v Berlínské ulici vč. parkoviště vedle bývalé České spořitelny. Omezeno bude parkování také před bývalou 8. ZŠ a na ploše bývalého hokejbalového hřiště na rohu ulic Vídeňská a Světlogorská. Jinak bude parkování v ostatních ulicích nedotčeno.

Pro místní obyvatele město Tábor zřídí rezervní parkoviště pro krátkodobé odstavení aut ve vnitrobloku mezi ulicemi Vídeňská a Minská, a to v termínu od 1. 2. do 4. 2. 2024. Druhá vyhrazená plocha pro obyvatele hlavně z jihovýchodní části sídliště bude za kruhovým objezdem (u Alberta) na příjezdové komunikaci ke Koupelnám Ptáček směrem k železniční trati. Jedná se asi o polovinu území blíže k objezdu. „Místní občané budou mít většinu dosavadního parkování k dispozici, ale prosíme, aby si dopředu naplánovali osobní program na první únorový víkend a počítali s režimem parkování, který není po zbytek roku běžný,“ žádá obyvatele město Tábor.

Dopravní režim pro návštěvníky je jednoduchý. Pro cestování na závodiště je dobré využít autobusové linky MHD nebo železniční spoje, které během šampionátu zastaví ve stanici Tábor-Čápův dvůr. Pro automobilové diváky je určeno záchytné parkoviště na travnaté ploše na pozemcích města Tábor za příjezdovou komunikací ke Koupelnám Ptáček (zadní část) nebo parkoviště na travnaté ploše na letišti U Čápova Dvora, které se nachází východně od železniční tratě Tábor – Veselí nad Lužnicí. Parkoviště pro autobusy bude vyčleněno podél ulice směrem na Soukeník až po silnici I/3 (komunikace k fotbalovému areálu Soukeník).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…