Teplice: S projektem Trenéři do škol objevují žáci nové sporty

12.02.2024 7:29 | Tisková zpráva

Další cyklus projektu Trenéři do škol probíhal také na ZŠ Plynárenská, tentokrát v duchu gymnastiky. Žáci si zkoušeli průpravná cvičení na kotoul vpřed. Většině se i celý cvik povedl. Zábavnou formou si zkoušeli různé druhy házení, předávání míčů a procvičovali si celkovou obratnost.

Teplice: S projektem Trenéři do škol objevují žáci nové sporty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Radnice v Teplicích

Velkým zpestřením byla i hra s barevným padákem, který jistě zařadí i do dalších společných hodin tělesné výchovy a naučí se obměny základů cvičení s ním.

Teplice jsou prvním městem v Ústeckém kraji, které se do projektu Trenéři do škol zapojilo. Cílem projektu je podpořit pohyb u dětí a přispět k jejich celkovému zdraví. Kvalifikovaní a školení trenéři fotbalu, tenisu, juda, běžeckého lyžování, tance nebo právě gymnastiky pomáhají učitelům již od podzimu minulého roku rozhýbat žáky prvních tříd.

O projekt projevilo zájem všech 10 teplických základních škol. Začíná se v prvních třídách, kterých je v letošním školním roce celkem 26. Trenéři by tyto ročníky měli navštěvovat až do třetí třídy. Současně by se to týkalo i dětí, které budou nastupovat do prvních tříd v následujících letech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.