Třebíč: Osmičková muzejní noc

05.06.2018 18:16

Muzeum Vysočiny Třebíč chystá na páteční večer 8. června tradiční muzejní noc, tentokrát tematicky zaměřenou na osmičková výročí. Začínáme v 18 hodin. Vstup do prostor zámku je zdarma.

Třebíč: Osmičková muzejní noc
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V páteční podvečer 8. června se otevřou brány třebíčského zámku při tradiční akci muzejní noci. Návštěvníci budou moci navštívit prostory muzea a prohlédnout si stálé expozice, které v tento večer ožijí aktivitami a komentovanými vstupy spojenými s letopočty s osmičkou na konci. Například se seznámí s událostmi kolem roku 1468. Dále se dozví, co lze vyčíst z erbu, zejména toho valdštejnského. Poslední Valdštejnové odešli z Třebíče v roce 1948. Dozví se informace k událostem okolo faráře Toufara. Děti půjdou po stopách osmiček napříč muzeem a předzámčím. Za získaná razítka na hrací kartě si odnesou malou odměnu.

V prostorách multifunkčního sálu (sedlárny) bude probíhat výtvarná dílna pro děti. Příchozí si budou moci prohlédnout fotografie z Třebíče z osmičkových roků. Kamenný sál třebíčského zámku poslouží jako divadelní podium pro žáky Základní školy Horka-Domky Třebíč. Ti odehrají představení frašky z 1. poloviny 20. století. Příchozí do muzea se budou moci účastnit komentované prohlídky sklepa a prostoru pod kašnou.

Program pro všechny věkové kategorie

Nádvoří se promění v módní molo pro dámy ze sdružení Míša a Míša, které předvedou retro šaty. Návštěvník bude moci shlédnout taktéž vystoupení břišních tanečnic. V předzámčí čeká na dětské návštěvníky aktivita na výstavě Móda a automobily před 100 lety. Dále Cesty časem nabízí volně přístupné expozice. Do 21 hodin bude možné procházet ledovnou.

Občerstvení nabídne muzejní kavárna. Zvlášť budeme točit pivo a limo na nádvoří zámku.

Muzejní noc nabízí program pro všechny věkové kategorie, od nejmladších, po dospěláky. Neseďte doma a přijďte smysluplně strávit společný čas k nám do muzea. Vstup do prostor zámku a předzámčí je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…