Třebíč připravuje memorandum o silnici I/23. Přidávají se další obce

22.05.2014 9:48

Místostarosta Třebíče Pavel Pacal ve spolupráci s odborem dopravy městského úřadu a přilehlých obcí u silnice vedoucí z Jindřichova Hradce do Brna (označení silnice I/23) připravují společné memorandum.

Třebíč připravuje memorandum o silnici I/23. Přidávají se další obce
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Chtějí upozornit ministerstvo pro místní rozvoj a ministerstvo dopravy na důležitou silnici, která je však ze strany státu zanedbávána.

„Chceme zvýšit význam silnice I/23, která je pro náš region velmi důležitá, ale pozornost a investice státu tomu neodpovídají,“ sdělil Pavel Pacal, který tento týden o tomto záměru jednal v Rosicích u Brna, Zastávce a Náměšti n. Oslavou.  Dálková doprava ve směru Brno – České Budějovice je naváděna po dálnici D1 na Humpolec a poté na jih, což je fakticky zajížďka 42 km. „Nejde nám o to uměle navyšovat tranzitní dopravu, ale postupně dostat silnici do stavu, který si zaslouží. Jedná se především o přeložky v okolí Rosic u Brna, přemostění říčky Chvojnice, obchvat Vladislavi, obchvat Třebíče, mimoúrovňovou křižovatku Kasárna, obchvat Staré Říše, obchvat Telče a přeložku u obce Mrákotín,“ popisuje Pavel Pacal. 

Tohoto cíle chtějí obce v čele s Třebíčí dosáhnout společným postupem přilehlých obcí a dalších vybraných subjektů, například velkých průmyslových podniků.

S tímto záměrem souhlasí Rosice u Brna, Zastávka u Brna a Náměšť nad Oslavou. „Další jednání budou následovat s cílem podepsat společné memorandum v září tohoto roku. Toto memorandum půjde následně na ministerstva pro místní rozvoj a ministerstvo dopravy,“ doplňuje vedoucí odboru dopravy v Třebíči Aleš Kratina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…