Třeboň: Zvýšený počet přeletů nad městem byl prošetřen

29.01.2017 9:33

Město Třeboň prošetřilo u Úřadu pro civilní letectví, Armády ČR a Ministerstva zdravotnictví ČR, Českého inspektorátu lázní a zřídel, informaci o zvýšeném počtu přeletů nad městem Třeboň, která zazněla na jednání zastupitelstva dne 24. 10. 2016 od občana města Třeboně.

Třeboň: Zvýšený počet přeletů nad městem byl prošetřen
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Dle informací Ministerstva zdravotnictví dochází již několik let k meziročnímu zvyšování počtů letů na standartních letových hladinách nad 8 tis. metrů. Tyto lety však nenarušují lázeňský režim ani zplodinami ani hlukem, a nemají tak vliv na kvalitu poskytované lázeňské rehabilitační péče. O letech v nižších letových výškách nemá ministerstvo žádné informace.

Nad katastrem obce Třeboň není letecký provoz leteckými zákonnými předpisy nijak omezen, ani zakázán. To znamená, že letadla mohou nad tímto územím přelétávat jako nad obydlenou oblastí při splnění určitých pravidel létání. V případě, že jsou uvedená pravidla dodržována, nemůže být případný hluk způsobený těmito letadly považován za porušení leteckých předpisů (pravidel létání), jak uvádí Úřad pro civilní letectví. Úřad pro civilní letectví ani orgány řízení letového provozu ČR dále nemají povinnost evidovat letecký provoz tzv. „malých“ letadel všeobecného letectví nad územím ČR, a tedy nemají k dispozici požadované informace o přeletu těchto letadel.

Šetřením Armády ČR nebylo zjištěno, žádné signifikantní navýšení počtů letů vojenských letadel nad územím města Třeboně, naopak aktivita letů vojenských letadel se ke konci roku snižuje.

Aby mohly být poskytnuty přesnější informace, doporučujeme se přímo obrátit především na Úřad pro civilní letectví. Je však nezbytné znát přesnější podrobnosti letů, a to alespoň datum a čas (popř. časové rozmezí), kdy k danému letu došlo; místo pozorování daného provozu, příp. typ letadla, poznávací značku letadla (každé letadlo je na trupu a spodní straně křídla označeno poznávací značkou, např. OK-XXX, OK-3333, apod.); barvu letadla či mít k dispozici fotodokumentaci nebo záznam letu daného letadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…