Třinec: V městě se představí budoucí jezdci F1

15.04.2023 20:08 | Tisková zpráva

Po 24 letech míří jeden ze závodů Mistrovství Evropy v motoristickém sportu do České republiky! Mezinárodní závodní okruh STEEL RING TŘINEC v městské části Borek bude v květnu tohoto roku hostit dva světové závody CHAMPIONS OF THE FUTURE a FIA KARTING EUROPEAN CHAMPIONSHIP, které patří mezi nejprestižnější motoristické události roku 2023 v České republice. Závodit se bude od 3. do 6. května a od 18. do 21. května.

Třinec: V městě se představí budoucí jezdci F1
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Mistrovství Evropy v kartingu se skládá ze čtyř závodních podniků. Každému z podniků Mistrovství Evropy předchází přípravné závody CHAMPIONS OF THE FUTURE. Jezdci získávají body v jednotlivých závodech, které určí Mistra Evropy v jednotlivých kategoriích.

„Těším se, že se naše město stane centrem sportovního dění. Po mistrovství světa juniorů v hokeji, tenisovém Davis Cupu nebo Beskydské laťce jde o další významnou akci světového významu, která se koná v našem městě. Očekává se i vysoká účast fanoušků z různých koutů světa. Bude to určitě skvělá podívaná a fanoušci budou moci nahlédnout i do zákulisí jednotlivých týmů,“ uvedla primátorka města Třince Věra Palkovská a dodala: „Naše město sportovní akce podporuje a pomáhá v rámci našich možností.“

Přes 200 závodníků z téměř 50 zemí celého světa, za účasti juniorských teamů Formule 1, dorazí na nejnovější a nejmodernější závodní okruh v České republice, aby poměřili své síly v kategoriích OK, OK-J a Academy. Doprovodí je cca tisícovka trenérů, mechaniků a členů týmů.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí

„Nečekejte nic menšího než vyhrocené souboje o každou zatáčku, každý milimetr asfaltu. V letošním roce se i v Třinci bude rozhodovat o budoucích pilotech Ferrari, Mercedesu či RedBull Racing týmu F1,“ doplnil slova primátorky města Třince Martin Gregor, prokurista STEEL RING Třinec a zástupce oficiálního organizátora - Autoklub Třinec v AČR, který dodal: „Všichni účastníci mistrovství a návštěvníci obdrží spolu se vstupenkou i informační leták o městě Třinci, co mohou navštívit a kde se třeba mohou zajít občerstvit.“

Tuto příležitost si nenechá ujít ani mnoho českých závodníků, mezi které patří například Tereza Bábíčková - první česká pilotka Formule Woman Serier, Jindřich Pešl - vítěz World karting series super master sezony 2022 a další.

Více o mistrovství najdete ZDE.

Organizátoři závodu uplatní i v našem městě nejmodernější technologie pro snížení hlučnosti a ohled se bude brát na ekologii. Půjde například o povinné použití dvou tlumičů výfuku pro všechny kategorie a používání ekologického paliva.

Dopravní opatření

V souvislosti s Mistrovstvím Evropy se očekává zvýšený počet fanoušků motorismu v okolí areálu nebo i v centru města. Odbor dopravy Magistrátu města Třince vydal související dopravní opatření.

Dopravní opatření se týká místní komunikace vedené od ulice Nádražní do lokality Borek, konkrétně do křižovatky s místní komunikací na sídliště Borek, u autobusové zastávky Třinec, Osůvky a veřejných účelových komunikací – vedené ke střelnici, k areálu dopravce autobusové dopravy, k plynojemu a k areálu SteelRing – viz přiložený obrázek lokality ZDE.

Více informací o dopravních opatřeních najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…