Trutnov: Nová studie řeší dopravní situaci na České čtvrti

16.06.2017 16:49

Město Trutnov ve spolupráci s Dopravní fakultou Jana Pernera pardubické univerzity připravilo dopravně technickou studii, která má za cíl zefektivnit provoz na České čtvrti. Veřejnosti bude návrh představen ve středu 21. června v 16:00 ve velkém sále Městského úřadu Trutnov.

Trutnov: Nová studie řeší dopravní situaci na České čtvrti
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Pro zlepšení dopravní situace na České čtvrti nechala trutnovská radnice vytvořit dopravní studii. Na základě ročního sběru dat, provedených průzkumech a analýzách připravila Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzity Pardubice dokument navrhující řadu řešení. „Za poslední dvě dekády se rapidně zvýšil počet vozidel na silnicích a my si velmi dobře uvědomujeme, že i v této části Trutnova je problém jak s frekvencí dopravy, tak s místy určenými pro parkování,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Studie navrhuje hned několik změn vyžadujících stavební úpravy. Jednosměrný vjezd na kruhový objezd u polikliniky by měl být obousměrný. Na křižovatce u Radia by mohl vzniknout odbočovací pruh pro auta přijíždějící od vlakového nádraží, jež odbočují na Českou čtvrť. Dále dojde k zjednosměrnění některých ulic. Studie navrhuje také vybudování kruhového objezdu na křižovatce u zdravotnické školy. „Změny začneme zavádět postupně. Pro zájemce o více informací, jaká další řešení studie navrhuje, je připravena veřejná prezentace ve středu 21. června od 16:00 ve velkém sále městského úřadu,“ dodává trutnovský starosta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…