Trutnov: U pevnosti Stachelberg se už rýsuje nové parkoviště

26.07.2018 7:35

Návštěvníci pevnosti Stachelberg budou moci již brzy zaparkovat své auto na zcela novém parkovišti. Město Trutnov zde buduje stání pro 35 osobních aut a další vozidla. Díky dotacím z evropské unie radnice zaplatí pouze 10 % z celkové částky.

Trutnov: U pevnosti Stachelberg se už rýsuje nové parkoviště
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Město Trutnov společně s dalšími partnery úspěšně požádalo o dotaci na vybudování parkoviště u turisty vyhledávaných cílů – pevnosti Stachelberg a rozhledny Elišky, a to v rámci projektu „Tajemství vojenského podzemí" registrační číslo CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_025/0001253  a programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. „Město se neustále snaží podpořit cestovní ruch a turistům nabídnout pohodlné a kvalitní služby. Vybudování parkoviště u Stachelbergu je více než nutné s ohledem na vzrůstající počet návštěvníků,“ dodává Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Novostavba parkoviště na Babí začala na přelomu června a července. Vznikne zde 35 parkovacích míst pro osobní vozidla, 3 místa pro autobusy a 2 místa pro vozidla imobilních návštěvníků. Pokud vše půjde podle plánu, parkoviště by mělo být hotové nejdéle v září. Celková cena za jeho zhotovení je téměř 3,5 milionu korun. Radnice však díky dotacím uhradí pouze 10 % z této částky. Stavbu provádí firma Colas CZ, a. s.  Partnery projektu „Tajemství vojenského podzemí“ jsou také Rokytnice v Orlických horách, Stachelberg, z. s., Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Slezska – Euroregion Glacensis, obec Głuszyca a město Kamienna Góra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…