Trutnov se může pustit do realizace Akčního plánu rozvoje sociálních služeb města

22.07.2018 6:33

Město Trutnov pracuje na rozšíření sociálních služeb, které nabízí svým občanům. V rámci koordinovaného a efektivního postupu tak vypracovalo Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města na následující tři roky.

Trutnov se může pustit do realizace Akčního plánu rozvoje sociálních služeb města
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Téměř dva roky připravovalo město Trutnov ve spolupráci s dalšími organizacemi Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Trutnova 2018 - 2020. Jeho podobu schválili na svém posledním jednání trutnovští zastupitelé, a tak se může začít s jeho realizací. „Konkrétní kroky, které podnikneme ještě letos, jsou popsány v Akčním plánu rozvoje sociálních služeb města Trutnova 2018, což je prováděcí dokument střednědobého plánu,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova a dodává, že „to, jak se město stará o své obyvatele, kteří potřebují pomoc, odkazuje na jeho vyspělost.“   

Tvorba střednědobého a v návaznosti i akčního plánu spočívala v setkávání čtyř skupin rozdělených dle oblastí, a to Rodiny s dětmi, Senioři, Osoby se zdravotním postižením a duševním onemocněním a Osoby ohrožené sociálním vyloučením pro životní návyky a způsob života. Tvůrci plánu pak na základě vlastních zkušeností, poznatků z praxe a dotazníkových šetření navrhli uskutečnění následujících aktivit:

  • Vznik a rozvoj tísňové péče
  • Vznik nízkoprahového denního centra
  • Sociální šatník
  • Centrum duševního zdraví (přípravná fáze k zahájení projektu)
  • „Transformace“ Mostu k životu o.p.s. jakožto příspěvkové organizace města
  • Zajištění dostupnosti bezplatného dluhového a občansko-právního poradenství (zároveň se jedná o opatření, které se týká vzniku nové sociální služby, tj. občanská poradna)
  • Vytvoření materiálů o sociálních a návazných službách + využití dalších informačních kanálů
  • Navázání spolupráce s lékaři (případně její rozšíření)

Na realizaci některých bodů město již pracuje a další jsou ve fázi přípravy. V rámci zvýšení informovanosti pracovníci Odboru sociálního MěÚ Trutnov organizují řadu tematických besed, o jejichž konání se zájemci mohou dozvědět na webových stránkách města www.trutnov.cz a v Radničních listech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…