Trutnov: Vánoční strom se rozsvítí v neděli 3. prosince

23.11.2017 18:16

Měří asi 14 metrů, takže je o čtyři metry vyšší než jeho loňský předchůdce, a celkově budí mohutnější dojem. A má strašně moc šišek.

Trutnov: Vánoční strom se rozsvítí v neděli 3. prosince
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Letošní vánoční monument na náměstí, smrk pichlavý, pochází ze soukromé zahrady Martina Fialy, který strom daroval městu. S kácením v ulici Československé armády se začalo v půl deváté ráno. „Byl problém, že jeřáb stál hrozně daleko od stromu, takže výložník jeřábu byl vysunutý až na konec. Ukazovalo nám to, že strom má 2,8 tuny, takže to bylo na hraně, aby ho pak jeřáb na dlouhé rameno vůbec unesl,“ upozornil Petr Krupař. Daleko komplikovaněji letos probíhal také přesun po městě, vzhledem k větší šíři stromu. „V ulici tam stála zaparkovaná auta, takže jsme větve museli přidržovat, abychom se tam vešli,“ poznamenal zaměstnanec TST. Samotné ukotvení na náměstí do předem připravené díry, která je vyprojektovaná statikem, už běželo jako po drátku. „Osvětlení bude nainstalováno hned po usazení stromu a k slavnostnímu rozsvícení dojde v neděli 3. prosince,“ prozradila na místě tisková mluvčí města Michaela Dědková a doplnila ještě, že nové vánoční osvětlení letos ozdobí ulici Maxima Gorkého na Kryblici. Nejen na Krakonošově náměstí, ale po městě bude stát ještě několik dalších vánočně ozdobených stromů. Ten do Horního Starého Města naproti Kauflandu darovala rodina Adrova ze Škroupovy ulice a jedná se o douglasku. Na Slovanské náměstí k městskému úřadu se umístí smrk stříbrný od manželů Kuchařových z Osikové ulice. K instalaci těchto dvou stromů dojde zítra a pozítří. „Dále město ještě zdobí rostlé stromy u základní školy V Domcích, u autobusového nádraží a v Poříčí na Lipovém náměstí,“ doplnila mluvčí Michaela Dědková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě