Turnov: Prvňáčci byli pasováni do Řádu rytířů čtenářů

05.02.2019 18:55

Poslední lednový týden byli nejmenší turnovští školáci pasováni do Řádu rytířů čtenářů. Slíbili, že budou knihy opatrovat jako nejvzácnější poklady, budou je mít rádi a budou se k nim chovat opatrně a s úctou.

Turnov: Prvňáčci byli pasováni do Řádu rytířů čtenářů
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Pasování proběhlo v rámci projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka. Král s královnou všech knih a rytířka Eva navštívili malé čtenáře již po jedenácté. Akce se konala pod záštitou Městské knihovny Antonína Marka v Turnově, která pro děti připravuje po celý rok hodiny výchovy ke čtenářství, besedy se spisovateli a ilustrátory, knižní výstavy a spoustu dalších akcí. Pasování je jakýmsi počátečním krokem, jak přivést děti k četbě. Tento akt probíhal za slavnostní atmosféry a malí čtenáři ho brali s náležitou úctou.

Prvňáčci obdrží na závěr školního roku Knížku pro prvňáčka. „Jde o knihu, která je napsána a ilustrována pouze pro prvňáčky v daném školním roce a minimálně po tři roky se nedá nikde koupit,“ přiblížila prvňáčkům, na co se mohou těšit Eva Kordová, realizátorka projektu z Městské knihovny Antonína Marka Turnov.

Každoročně se projektu účastní prvňáčci z turnovských základních škol, ale i okolí. Za 11 ročníků to je odhadem 5.000 dětí. „Letos proběhlo pasování během měsíce ledna na všech základních školách v Turnově. Během února až března budou pasováni také prvňáčci na školách ze spádové oblasti jako Přepeře, Bělá, Jenišovice a další,“ doplnila Kordová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …