Turnov: Prvňáčci byli pasováni do Řádu rytířů čtenářů

05.02.2019 18:55

Poslední lednový týden byli nejmenší turnovští školáci pasováni do Řádu rytířů čtenářů. Slíbili, že budou knihy opatrovat jako nejvzácnější poklady, budou je mít rádi a budou se k nim chovat opatrně a s úctou.

Turnov: Prvňáčci byli pasováni do Řádu rytířů čtenářů
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Pasování proběhlo v rámci projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka. Král s královnou všech knih a rytířka Eva navštívili malé čtenáře již po jedenácté. Akce se konala pod záštitou Městské knihovny Antonína Marka v Turnově, která pro děti připravuje po celý rok hodiny výchovy ke čtenářství, besedy se spisovateli a ilustrátory, knižní výstavy a spoustu dalších akcí. Pasování je jakýmsi počátečním krokem, jak přivést děti k četbě. Tento akt probíhal za slavnostní atmosféry a malí čtenáři ho brali s náležitou úctou.

Prvňáčci obdrží na závěr školního roku Knížku pro prvňáčka. „Jde o knihu, která je napsána a ilustrována pouze pro prvňáčky v daném školním roce a minimálně po tři roky se nedá nikde koupit,“ přiblížila prvňáčkům, na co se mohou těšit Eva Kordová, realizátorka projektu z Městské knihovny Antonína Marka Turnov.

Každoročně se projektu účastní prvňáčci z turnovských základních škol, ale i okolí. Za 11 ročníků to je odhadem 5.000 dětí. „Letos proběhlo pasování během měsíce ledna na všech základních školách v Turnově. Během února až března budou pasováni také prvňáčci na školách ze spádové oblasti jako Přepeře, Bělá, Jenišovice a další,“ doplnila Kordová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…