Uherské Hradiště: Asistenti prevence kriminality pokračují

17.10.2016 21:25

Asistentům prevence kriminality, kteří již skoro rok pomáhají městské policii, město prodlouží smlouvy, s termínem do konce května 2017. Městská policie má na základě pozitivních zkušeností z dosavadního průběhu na pokračování projektu zájem. Asistenti pracují ve městě Uherském Hradišti od poloviny listopadu 2015.

Uherské Hradiště: Asistenti prevence kriminality pokračují
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Hlavní náplní práce asistentů je podílet se na prevenci kriminality ve městě, provádějí dohled nad bezpečností u přechodů pro chodce, zejména u těch, kde přecházejí děti do školy. Mají na starosti také dohled na úseku ochrany veřejného pořádku a dodržování pravidel občanského soužití. Jejich přítomnost přispívá také ke zvýšení bezpečnosti na kontaktních pracovištích Úřadu práce v Uherském Hradišti a pomáhá předcházet společensky nežádoucím jevům v našem městě. Jejich činnost doplňuje služby městské policie a mohou plnit úkoly, které ze zákona o obecní policii nejsou svěřeny výhradně strážníkům.

"V předvánoční době plánujeme asistenty více využít všude tam, kde bude hodně lidí v souvislosti s nákupy – u obchodních center či na jarmarcích," vyjádřil se velitel Městské policie Vlastimil Pauřík.

Mzdové náklady zaměstnanců na pracovní pozici Asistentů prevence kriminality budou i pro další období z převážné části kryty poskytovaným příspěvkem Úřadu práce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…