Uherské Hradiště: Ve veřejné vánoční sbírce padl rekord

29.12.2023 19:26 | Tisková zpráva

Přes 76 tisíc korun věnovali lidé v Uherském Hradišti na charitativní účely. Tradiční předvánoční sbírka, při které mohou každoročně občané a návštěvníci města přispět do pokladničky u dřevěného betlému na Masarykově náměstí, začala letos 1. prosince. Rekordní výtěžek sbírky připadne žákům Základní školy a Mateřské školy na Šafaříkově ulici.

Uherské Hradiště: Ve veřejné vánoční sbírce padl rekord
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Přispívat na dobročinné účely v předvánočním a vánočním čase mohou občané a návštěvníci Uherského Hradiště už dvě desítky let. Nejinak tomu bylo letos, kdy se prostřednictvím pokladničky umístěné u betlému pod vánočním stromem na Masarykově náměstí mohli lidé spolupodílet na pomoci tam, kde to je potřeba.

Pokladnička byla otevřena 27. prosince a výše jejího obsahu prozradila nový rekord. Do dnešního dne  nejvyšší částku se ve veřejné předvánoční sbírce v Uherském Hradišti podařilo vybrat v roce 2017, kdy lidé do pokladniček vložili na charitativní účely 70 762 korun. Letošní částka je ještě o více než 6 tisíc vyšší, konkrétně jde o 76.808 korun!

Výtěžek sbírky bude určen pro žáky Základní školy a Mateřské školy Uherské Hradiště na Šafaříkově ulici, konkrétně má být využitý na podporu dětí s kombinovaným postižením a poruchou autistického spektra.

Vloni se vybralo přes 60 tisíc korun, které putovaly do Azylového domu pro ženy a matky s dětmi Petrklíč.

„Chtěl bych všem lidem, kteří do sbírky přispěli, vyjádřit naše upřímné poděkování za tuto neuvěřitelnou podporu. S každým příspěvkem jste přinesli kus světla do života těch, kteří to potřebují nejvíce. Jsem hrdý na to, že v našem městě jsou takto solidární lidé, kterým slova jako soucit a podpora nejsou cizí. Ještě jednou děkuji,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Slavnostní předání výtěžku letošní sbírky Základní škole a Mateřské škole Šafaříkova se uskuteční 3. ledna 2024. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…