Ústí nad Labem: Děti z MŠ Pohádka sportují na novém hřišti

13.06.2017 15:11

Ve skutečnost se proměnil sen dětí i zaměstnanců z mateřské školy Pohádka v Ústí nad Labem. Ještě před prázdninami si mohou hezké počasí užívat na novém multifunkčním hřišti, na které přispěla Nadace ČEZ z prostředků aplikace EPP – Pomáhej pohybem v částce 80 tisíc korun.

Ústí nad Labem: Děti z MŠ Pohádka sportují na novém hřišti
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Projekt Pohybem ke zdraví MŠ v Pohádka v Ústí nad Labem podpořila sportující veřejnost s aplikací EPP – Pomáhej pohybem. Její body převedla Nadace ČEZ do částky 80 tisíc korun, ze které byly pořízeny multifunkční prvky a sestavy na zahradu školky.

„Smyslem nového hřiště je zábavnou formou přimět děti k přirozenému volnému i řízenému pohybu,“ poznamenala ředitelka školky Irena Droppová. Zahrada s novým hřištěm disponuje více variantami a možnostmi k výchovně vzdělávací činnosti týkající se sportu a tělovýchovy. Sloužit bude celkem 58 dětem.

„Dětská multifunkční hřiště ve školkách a školách dnes plní důležitou roli, kdy pomáhají motivovat děti k přirozenému pohybu. Navíc věříme, že při tom všem sportování zbyde čas i na legraci,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Nadace ČEZ dosud podpořila více jak 450 Oranžových hřišť za celkovou částku přibližně 340 milionů korun. Nadaci založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.