Ústí nad Labem: Městská policie získala pět nových vozidel

29.02.2024 19:06 | Tisková zpráva

Strážníci slavnostně převzali z rukou primátora města Ústí nad Labem Petra Nedvědického pět nových služebních vozidel. Jedná se o historicky nejpočetnější jednorázovou obnovu vozového parku za dobu existence městské policie.

Ústí nad Labem: Městská policie získala pět nových vozidel
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Strážníci mohou využívat pro svou činnost pět nových vozidel – dvě Dacie Duster (SUV) a tři Škody Scala (hatchback). Došlo k výrazné obnově vozového parku městské policie, což povede ke snížení provozních nákladů.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49986 lidí

„Auta, která vyřazujeme, jsou stará osm až deset let. Některá mají najeto i přes 300 tisíc kilometrů, jsou za hranicí své životnosti,“ sdělil ředitel městské policie Pavel Bakule s tím, že dosluhující vozidla už neodpovídají současným požadavkům strážníků na řádný výkon služby.

Nová auta mají například výstražné rozhlasové zařízení, modrá signální světla v přední masce i v zadní části. Nechybí ani radiostanice, díky které se může hlídka domlouvat s operačním střediskem, mateřskou policejní služebnou nebo s dalšími hlídkami ve městě.

„Všechna vozidla máme na satelitním sledování, to znamená, že lidé v operačním středisku mají přesný přehled, kde se dané vozidlo pohybuje a jakou rychlostí,“ poznamenal Bakule. Pořídit nové automobily bylo možné díky dobrému hospodaření města.

„Na nákup jsme využili prostředky z přebytku hospodaření za loňský rok. Jedná o historicky nejpočetnější jednorázovou obnovu vozového parku za celou dobu existence městské policie ve městě,“ poznamenal primátor Petr Nedvědický. Celkové náklady na nákup vozů dosahují téměř 2,5 milionu bez DPH.

V současné době disponuje městská policie dvaceti vozidly, včetně dvou sanitních vozů určených pro převoz podnapilých osob do protialkoholní záchytné stanice v Teplicích nebo agresivních osob k vyšetření do Masarykovy nemocnice. Strážníci mají k dispozici jedno nákladní vozidlo, které je určené především na likvidaci černých skládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…