Ústí nad Labem: Propagační akce MHD na Mírovém náměstí

27.09.2011 11:15

Dne 22. září proběhla na Mírovém náměstí akce propagující městskou hromadnou dopravu a bezpečnost v dopravě v Ústí nad Labem. Zúčastnil se jí také náměstek primátora Jan Řeřicha.

Ústí nad Labem: Propagační akce MHD na Mírovém náměstí
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Na náměstí byla v rámci této akce umístěna expozice výstavy z historie městské hromadné dopravy. Občané tak měli jedinečnou příležitost porovnat minulost MHD s jejím současným stavem. Ve stánku města Ústí nad Labem bylo zároveň možné zúčastnit se soutěže o volné časové jízdenky na MHD nebo obdržet nové informační letáky o ústecké hromadné dopravě. Kolemjdoucí si mohli prohlédnout přistavený autobus, vyplnit dotazníky o dopravě ve městě, vyjádřit svůj názor na ni a za odměnu získat dárek od pořadatele akce. Tím byl evropský projekt CIVITAS Archimedes, který se zabývá rozvojem ekologicky šetrné dopravy ve městě a jehož je Ústí nad Labem součástí od roku 2008. Propagační akce se konala v rámci Evropského týdne mobility a bude pokračovat v sobotu 24. 9. 2011 dny Otevřených dveří v Dopravním podniku města Ústí nad Labem. V jejich rámci dojde například k instalaci výukového autobusu na dopravní hřiště městské policie. Děti tak budou mít možnost procvičit si správné užívání hromadné dopravy. Dopravní podnik města Ústí nad Labem dále ve spolupráci s projektem CIVITAS Archimedes chystá dva speciální vozy MHD, které budou propagačně polepeny a ve kterých bude možné zdarma využívat WIFI připojení k internetu.

„Myslím si, že zabývat se bezpečností a ekologií hromadné dopravy má velký význam pro všechny obyvatele našeho města, protože doprava se nějakým způsobem dotýká každého z nás. Dnešní akce je výjimečná také tím, že nabízí občanům možnost vyjádřit svůj názor na kvalitu služeb hromadné dopravy a přispět tak k jejich zlepšení", hodnotil přínos akce náměstek Jan Řeřicha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…