V Aši se otevřelo nové kulturní zařízení

22.12.2014 15:00

Po rok a půl trvající rekonstrukci prázdného objektu bývalého učiliště se 12. prosince 2014, začala slavnostním zahájením provozu psát nová kapitola ašské kultury.

V Aši se otevřelo nové kulturní zařízení
Foto: wikipedia
Popisek:

Město úpravami staré továrny získalo po dlouhých letech moderní místo pro pořádání koncertů a divadelních představení. Kulturní centrum se dvěma sály – divadelním a hudebním, hudebním klubem a veškerým nutným zázemím, má kapacitu cca 350 návštěvníků. Zrekonstruována byla přitom pouze část budov, ve zbývajících prostorách, které na opravu teprve čekají, má najít své zázemí základní umělecká škola.

Opravu učiliště provedla společnost STAVO - ODEHNAL, s.r.o., která tu pracovala od července 2013. Zařízení má zateplenou, fasádu a střechu, nová okna a dveře. Střecha je prakticky celá nová, když se tu kvůli výskytu dřevomorky musela nahradit stará střešní konstrukce. Sklepy, kde se nachází hudební klub, byly odizolovány proti zemní vlhkosti, zřízena zde byla kuchyně a bar se zázemím pro cca 50 osob. Nad hudebním klubem se nachází hudební sál, nad ním pak sál divadelní. Prostory jsou vybaveny moderní osvětlovací a zvukovou technikou, řešila se také akustika, nezapomnělo se ani na vzduchotechniku. Úplně nové je také zařízení jednotlivých místností, včetně pódia, hlediště, opon, sedaček, vybavení šaten pro účinkující, atd.

LaRitma, jak zní název ašského kulturního domu, nabízí ještě v prosinci několik pořadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: muas.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …