V Havlíčkově Brodě začala letošní největší dopravní stavba

20.05.2016 6:32

V pondělí 16. května 2016 v 8.00 hod. začalo avizované dopravní omezení mostu přes Žabinec na hlavní světelné křižovatce v Havlíčkově Brodě. Omezení se dotkne automobilové dopravy místní i tranzitní. S obchůznými trasami musí počítati chodci.

V Havlíčkově  Brodě začala letošní největší dopravní stavba
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„V první fázi jsme označili objízdné trasy a přeprogramovali světelnou signalizaci. U některých směrů jsme prodloužili intervaly, protože jedno rameno křižovatky bude v době uzavírky mimo provoz,“ přiblížil průběh přípravy dopravních opatření Martin Stehno z odboru dopravy.

Podle firmy, která prováděla dopravní značení uzavírky, bude možné najít všechny potřebné informace o objízdných trasách na celorepublikovém portálu (ZDE). „Národní dopravní integrační centrum zabezpečí zanesení uzavírky do navigačních systémů a řidiči budou na uzavírku upozorňováni také prostřednictvím zelené vlny v dopravních zpravodajstvích,“ sdělil Richard Peška z firmy, která dělala dopravní značení.

Provoz ve městě monitoruje v těchto dnech policie. „Zaměříme se na centrum města a objízdné trasy. Budeme kontrolovat i zákazy vjezdu nákladních automobilů,“ upřesnil vedoucí havlíčkobrodského dopravního inspektorátu David Hospodka.

Omezení se při uzavírce musí respektovat i pěší

„Důrazně žádáme chodce, aby nevstupovali na stavenistě, kde může dojít k úrazu. Směrem a do centra města z Humpolecké ulice je možné se dostat jen obchůznými trasami,“ upozornil Stehno.

Během prvního dne uzavírky se ve městě netvořily kolony ani v době odpolední špičky, tedy mezi 15. 00 a 17. 00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…