V Klimkovicích budou mít jarní farmářské trhy tradičně s programem

19.05.2016 17:09

Jarní farmářské trhy se uskuteční v Klimkovicích na náměstí v sobotu 21. května. Trhovci budou tradičně prodávat sazeničky bylin, zeleniny i květin, čerstvé mošty, čerstvou zeleninu i místní keramiku i proutěné výrobky.

V Klimkovicích budou mít jarní farmářské trhy tradičně s programem
Foto: Klimkovice
Popisek: Klimkovice

„S farmářskými trhy se před pár lety roztrhl pytel. I v Klimkovicích jsme si řekli, proč dovážet jablka z Argentiny, když nám rostou na zahradách, nebo proč kupovat chemickou kosmetiku, když někdo za humny umí vyrobit mýdlo s vůní levandule, která roste pod jeho okny,“ řekla Alice Chlebovská z klimkovické radnice.

Letos se v Klimkovicích uskuteční na jaře už 13. a na podzim 14. farmářské trhy. Jarní trhy se budou konat s podtitulem Mládí, v duchu sloganu se ponese i připravený doprovodný program s místními mažoretkami, kapelami v čele s ostravskou hudební skupinou FiHa a sportovci, kteří předvedou ukázky pouličního parkouru. Centrum volného času Mozaika Klimkovice připravuje cirkus pod širým nebem, zvláště děti se mohou těšit na výstavu drobného zvířectva i na výtvarnou dílnu, prodávat bude též fair trade kavárna.

S nápadem na pořádání farmářských trhů přišlo v Klimkovicích před několika lety Centrum volného času Mozaika, jejich hlavním pořadatelem se v roce 2011 stalo město Klimkovice. „Z dotace jsme tehdy nakoupili krásné dřevěné stánky, aby náš trh byl stylový, a sezvali jsme prodejce z co nejbližšího okolí. Aby byly naše trhy jiné než ty ostatní, abychom návštěvníky přilákali, aby to celé bylo příjemné a pohodové sousedské setkání, přidali jsme k trhům i program. Tento modle se osvědčil, proto ho udržujeme stále,“ doplnila Alice Chlebovská. Jarní trhy se budou v Klimkovicích v sobotu konat od 8.30 do 12 hodin.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…