V Mladé Boleslavi odstartovala série diskusních setkání o bezpečnosti a obraně

12.04.2017 17:32

Ve Škoda Muzeu v Mladé Boleslavi se v úterý 11. dubna konala odborná debata s veřejností věnovaná tématu zajištění obrany a bezpečnosti České republiky. Středočeský kraj se tak stal dějištěm prvního z celkem 14 plánovaných setkání odborné a laické veřejnosti v rámci projektu Road Show 2017 – My a naše bezpečnost.

V Mladé Boleslavi odstartovala série diskusních setkání o bezpečnosti a obraně
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Tato setkání, která organizuje Národní institut pro obranu a bezpečí ve spolupráci s příslušnými kraji, se konají za účasti čelních představitelů bezpečnostních a obranných organizací se zástupci průmyslu, výzkumu a vzdělávání. Mají poskytnout příležitost pro sdílení a získávání informací o potřebách naší země a příslušného kraje při řešení případných krizových situací.

Také v Mladé Boleslavi mezi hlavní témata diskusního fóra patřila informovanost obyvatelstva o krizových situacích, terorismus a měkké cíle, branné spolky, branná výchova ve školách i úloha průmyslu, vědy a vzdělávání jako podpora bezpečnosti regionu. Kromě hejtmanky Pokorné Jermanové se diskuse zúčastnili poslanci parlamentu, zástupci Ministerstva obrany, Armády ČR, Policie ČR a firem ze sféry zbrojní výroby, ostrahy objektů a technologického vývoje.

Mezi diváky nechyběli náměstek primátora Michal Kopal, ředitel městské policie Tomáš Kypta a ředitel mladoboleslavské nemocnice Ladislav Řípa, ale i mnozí zástupci obcí a další veřejnost.

Z dvouhodinové diskuse vyplynula až neobvykle bohatá paleta námětů, která zahrnula legislativu, integrovaný záchranný systém, úlohy státu, ozbrojených složek i občanů při prevenci i případných mimořádných událostech včetně teroristických útoků. Hovořilo se o velkých možnostech stávajícího zbrojního průmyslu, ale i inovativních firem při lepším zajištění obranyschopnosti státu i bezpečnosti občanů, o připravenosti krajů a potřebách lepší komunikace se všemi obcemi, o nutnosti zahrnout otázky branné výchovy do vzdělávání i odhodlání Středočeského kraje, ozbrojených složek i dalších státních orgánů zdokonalovat připravenost, součinnost a akceschopnost při mimořádných opatřeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…