V Praze 5 a 6 začala instalace značení pro testovací etapu zón placeného stání

19.02.2016 9:17

Technická správa komunikací hl. m. Prahy a dodavatelé služeb zón placeného stání (ZPS) začaly fyzicky realizovat nové parkovací zóny, které mají usnadnit parkování pražským řidičům i návštěvníkům hlavního města. Jednotný přehledný celoměstský systém ZPS bude nejdříve zaveden na území městských částí Praha 5 a Praha 6, v následujících etapách se budou do systému připojovat i další městské části. Všechny podstatné informace o novém systému jsou k dispozici na specializovaném webu www.parkujvklidu.cz, který TSK speciálně zprovoznila k problematice parkovacích zón.

V Praze 5 a 6 začala instalace značení pro testovací etapu zón placeného stání
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

V současné době probíhají práce na instalaci svislého a vodorovného značení pro testovací etapu 0 v části MČ Prahy 5 a MČ Praha 6. Na vozovce se objevují první modré čáry a připravují se místa pro instalaci parkovacích automatů, které se v ulicích začnou osazovat v průběhu března. Nové vodorovné dopravní značení v obou městských částech začne platit až v kombinaci se svislým dopravním značením.

Každá zóna bude označena příslušnou dopravní značkou s dodatkovou tabulkou uvádějící základní informace pro řidiče, včetně barevného označení příslušné zóny. Jednotná barevná symbolika pro celou Prahu zlepší orientaci řidičů a zvýší přehlednost celého systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…