V Prostějově bude stavět další investor

10.10.2017 7:36

Prostějovská průmyslová zóna nabídne další možnosti v oblasti zaměstnanosti regionu.

V Prostějově bude stavět další investor
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Rada města Prostějova vyhlašuje záměr prodeje části pozemku p.č. 6559/1 o výměře cca 20.370 m2. Uvedený pozemek je součástí rozvojové plochy Brněnská – jih. Pro celou rozvojovou plochu platí územní studie Malá průmyslová zóna Brněnská – západ. Stavět by zde měla místní společnost, která uvedla, že má velké zkušenosti s vývojem, konstrukcí, samotnou výrobou vstřikovacích forem a následném vstřikování plastových dílců.

„S výrobky této společnosti se lze setkat u řady domácích i zahraničních odběratelů, zvláště v oblasti elektrotechnického, automobilového, spotřebního a potravinářského průmyslu,“ upřesnil náměstek primátorky Jiří Pospíšil a doplnil, že nynější podnájemní prostory neumožňují této společnosti další rozvoj. Společnost počítá s realizací výstavby výrobní haly do jednoho roku od podpisu smlouvy. Jejich aktivita v Prostějově bude mít, dle vyjádření firmy, dvě etapy.

„Do tří let by měla být dokončena etapa první, což je výstavba zmíněné haly. Administrativní prostory a skladovací prostory by byly součástí druhé etapy výstavby s dokončením do pěti let od podpisu smlouvy,“ vysvětlil Pospíšil. V kupní smlouvě se kupující zaváže provést na převáděném pozemku výstavbu nové výrobní haly včetně vydaného kolaudačního souhlasu nejpozději do 5 let po uzavření kupní smlouvy; pro případ prodlení kupujícího se splněním uvedeného závazku bude v kupní smlouvě sjednána smluvní pokuta a možnost Statutárního města Prostějova od kupní smlouvy odstoupit. Zřízeno bude věcné předkupní právo Statutárního města Prostějova k převáděnému pozemku, dále věcné právo zákazu zcizení nebo zatížení převáděného pozemku. Při prodeji bude uplatněn systém aplikace kaucí.

Společnost KP - KOPRO s.r.o. není dlužníkem Statutárního města Prostějova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…