V Turnově se stavební pozornost zaměřila i na autobusové zastávky

02.08.2017 13:51

Odbor správy majetku Městského úřadu Turnov informuje o činnostech na autobusových zastávkách na území města.

V Turnově se stavební pozornost zaměřila i na autobusové zastávky
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Město Turnov se v letošním roce pustilo kromě oprav komunikací a chodníků také do budování a oprav několika autobusových zastávek. Na základě podnětů místních občanů při setkání se starostou v lokalitě Výšinka v září 2015 a říjnu 2016, které se koná v rámci projektu Zdravé město a MA21, byly zahájeny kroky ke zřízení nové autobusové zastávky s přístřeškem v Granátové ulici. Záměr vybudování nové zastávky odsouhlasila Rada města Turnova na svém zasedání 7. června 2017. Zastávka je osazena na betonovém základu a konečnou úpravu a dláždění provedla v současné době městská společnost Technické služby Turnov. Úplné dokončení zastávky se stihlo do plánovaného termínu 31. července 2017.

Stejný termín dokončení má také další autobusová zastávka v Turnově. Do konce července tak bude dokončena montáž zastávky s přístřeškem před Finančním úřadem na Mariánském náměstí, který byl dlouhodobě žádán občany i prostřednictvím komise pro občanské záležitosti. Přístřešek byl demontován z autobusové zastávky před Kulturním centrem Střelnice.

Na podzim tohoto roku se nové zastávky dočkají také obyvatelé Pelešan, kteří žádali starostu o přístřešek na setkání v listopadu minulého roku. Pro zastávku Pelešany – Rovinka byl v současné době zajištěn územní souhlas a projektová dokumentace byla předána ke zpracování nabídkového rozpočtu zhotoviteli TS Turnov, který bude stavbu provádět. Předpokládaná realizace bude nejpozději do října tohoto roku.

Poslední realizovaná zastávka s přístřeškem bude na Vápeníku u Malého Rohozce, o které se vedla mezi obyvateli diskuse již na setkání se starostou v Dolánkách v květnu minulého roku a znovu v červnu tohoto roku. Pro získání územního souhlasu zajišťuje a zpracovává pro město Ing. Wolf projektovou dokumentaci. Ta by měla být hotová do konce července a předpokládaná realizace bude v září až v říjnu tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…