V Ústí nad Orlicí byla dokončena rekonstrukce Čs. armády

10.06.2017 21:03

Rozsáhlá rekonstrukce ulice Čs. armády v Ústí nad Orlicí je dokončena. Akce byla zahájena v září loňského roku a realizovala se ve dvou etapách, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Díky ukončení stavebních prací se doprava ve středu města opět vrátila do běžného dopravního rytmu.

V Ústí nad Orlicí byla dokončena rekonstrukce Čs. armády
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

„Celkové náklady si vyžádaly 13 milionů korun z městského rozpočtu. Součástí rekonstrukce byla výměna kanalizačních přípojek, stabilizace pláně a kompletní obměna celé konstrukce vozovky, která díky jílovitému podloží vykazovala řadu statických poruch,“ sdělil starosta města Petr Hájek.

Díky výsadbě veřejné zeleně získala komunikace novou podobu. Došlo k rozšíření chodníků, vybudování přechodového bezpečnostního ostrůvku, nasvícení přechodu pro chodce, k úpravám veřejného osvětlení a vybudování nových parkovacích míst. „V letech minulých byla rekonstrukce této ulice slibována, ale zároveň i odkládána. Jsem rád, že se podařilo námi učiněný volební slib z roku 2014 splnit. V návaznosti na loni dokončenou rekonstrukci ulice TGM a výstavbu nové kruhové křižovatky u sochy bubnujícího legionáře získalo naše město výraznou proměnu, a to nejen v dopravní a technické infrastruktuře, ale i v estetickém vnímání daného místa,“ doplnil starosta města.

Potvrzením výše uvedeného je současné dokončování prací souvisejících s úpravou prostředí kolem sochy bubnujícího legionáře. Nadčasový Památník odboje od akademického sochaře Josefa Mařatky je v Ústí nad Orlicí místem pietních akcí. Nyní dochází ke slíbeným úpravám, které si vyžádají z městského rozpočtu téměř 250 tisíc korun. „Prostor před sochou se nyní dláždí žulovou dlažbou, upravuje se nástupní schodiště a novou výsadbou se rozšiřuje veřejná zeleň. Vlastní socha bubnujícího legionáře bude nově slavnostně nasvícena. Naším cílem je tomuto místu vrátit důstojnost a zdůraznit jeho význam, který pro naše město má,“ řekl starosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

7:17 Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

Téměř třicet sedm let ležela pod kamenným podstavcem sochy V.I. Lenina, která stála v prostranství p…