Valašské Meziříčí: Ve Valmezu se otevřela Brána recyklace

08.10.2022 10:41 | Tisková zpráva

Tradičně v říjnu pořádá Valašské ekocentrum ČSOP za podpory města Valašské Meziříčí a ve spolupráci s neziskovou společnosti EKO-KOM osvětové akce a výukové programy v rámci kampaně Brána recyklace. Ta letos odstartovala v pondělí 3. října a potrvá až do konce měsíce.

Valašské Meziříčí: Ve Valmezu se otevřela Brána recyklace
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Přes 160 dětí z valašskomeziříčských základních a středních škol se zúčastnilo úvodní přednášky pracovníka společnosti EKO-KOM v místním ekocentru. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
„Zahájili jsme tak říjnovou kampaň, zaměřenou na třídění, recyklaci a snižování odpadů v duchu přístupu Zero Waste – Nulový odpad. Díky finanční podpoře města Valašské Meziříčí budou po celý měsíc v ekocentru probíhat na toto téma výukové programy pro meziříčské školy a řada doprovodných akcí pro širokou veřejnost,“ vysvětlil vedoucí Valašského ekocentra Mirek Dvorský.

Nejen školáci si tak mohou například prohlédnout výstavu Brána recyklace, která je v ekocentru k vidění po celý říjen od pondělí do pátku v čase 8.00 až 16.00. Chybět nebudou workshopy zaměřené na ekologickou domácnost s výrobou vlastních čisticích prostředků a také ekologickou kosmetiku. „Tradičně velkému zájmu se pak těší také každoroční Recyklohrátky, které proběhnou v neděli 16. října. Pro malé i velké návštěvníky bude mimo jiné připravena zábavná stezka Veselá popelnice, stánek Život bez odpadu či scénické čtení Pohádek ze skládky. Chybět nebudou tvořivé dílničky, ukázky hendikepovaných živočichů a další program,“ pozval místostarosta Josef Vrátník a doplnil: „Kampaň brána recyklace už má ve Valašském Meziříčí tradici. Díky svému osvětovému charakteru se podílí na formování povědomí o nutnosti správného nakládání s odpadem zejména u nastupující generace. Proto ji za vedení města také pravidelně podporujeme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…