Valašské Meziříčí: Ve městě probíhá velká pasportizace

11.11.2018 7:34

Od začátku srpna se po Valašském Meziříčí pohybují zaměstnanci společností Atregia s. r. o. a Envipartner s. r. o., které pro město Valašské Meziříčí zpracovávají pasport městské zeleně, veřejného osvětlení, místních komunikací, dětských hřišť a sportovišť.

Valašské Meziříčí: Ve městě probíhá velká pasportizace
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Pasportizace je systémová evidence majetku města zpracovaná do digitální databáze. Poskytne městu informace, jaký majetek obci náleží, zda leží na jejím nebo soukromém pozemku či v jakém je stavu.

„Pasporty pomohou městu k zefektivnění údržby, optimalizaci nákladů a zkvalitnění péče v oblastech, pro které budou zpracovány, tedy například při údržbě městské zeleně a komunikací," vysvětluje starosta města Robert Stržínek s tím, že sběr dat bude probíhat až do konce června příštího roku nejen ve Valašském Meziříčí, ale také v jeho místních částech.

„Obyvatelé, kteří mají pronajaty městské pozemky, mohou být z tohoto důvodu vyzváni pracovníkem městského úřadu k jejich zpřístupnění,“ informuje Radovan Vašíček z odboru komunálních služeb, který má pasportizaci ve městě na starosti.

Sběr dat probíhá v rámci projektu „Efektivní řízení města Valašské Meziříčí v samosprávných oblastech“ podpořeného z Operačního programu Zaměstnanost. 

Více informací o pasportizaci je možno najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …