Vandalismus se v Chebu rozšiřuje

02.05.2018 19:48

Ničení majetku, nepořádek, černé skládky, špína! To jsou v posledních měsících témata, která město Cheb řeší téměř každodenně.

Vandalismus se v Chebu rozšiřuje
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V pondělí 30. dubna jsme provedli prostřednictvím městské společnosti Chetes s.r.o. opravu zábradlí podél cyklostezky u Penny marketu v ulici Riegrova. Dnes, tj. 2. května, je zábradlí zničené a ještě více poškozené. Město tudíž musí za nemalé finanční prostředky znovu provést opravu zábradlí.

Téměř každý den se potýkáme s vandalismem, ničením majetku města, zakládáním černých skládek, špínou ve středu města i mimoměstských lokalitách. Na stížnosti občanů každodenně reagujeme a úkolujeme nad rámec denního harmonogramu Chetes, městskou policii i samotné úředníky dotčených odborů. Musím se přiznat, že už si pomalu nevíme rady, jak tento jev řešit. Chetes uklízí, městská policie v rámci svých možností a kapacit situace řeší, úředníci vyřizují stížnosti a výsledek se pořád nedostavuje. Kladu si tedy otázku při pohledu na fotografie zdevastovaných zábradlí, laviček, odpadkových košů, nepořádku kolem popelnicových stání, pneumatik odhozených v polích, nebo špíny, poházených odpadků a rozbitých láhvích na pěší zóně, zda je na tom lidská společnost už tak bídně.

Vážení Chebané, jako starostovi města, je mi z toho smutno. Vyzývám proto opakovaně, bojujme společně proti tomuto jevu, který se u nás rozšiřuje. Nenechme, aby lidé bez morálních zásad a návyků špinili a ničili naše město! Mým krédem je čisté a bezpečné město a v něm spokojení občané! Ale to vše není v moci starosty, ale je to věc veřejná!

Zdeněk Hrkal
starosta města Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě