Ve Společenském centru městské části Brno-sever najdou zázemí rodiny s dětmi i senioři

10.06.2017 13:25

V přízemí Společenského centra městské části Brno-sever na Okružní 21 na Lesné bylo 6. června slavnostně otevřeno základní místo „Family Point místo pro rodinu“ a kontaktní místo „Senior Point“.

Ve Společenském centru městské části Brno-sever najdou zázemí rodiny s dětmi i senioři
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Účel Senior Pointu připomněl při otevření Lukáš Vaculík, vedoucí tohoto projektu z obecně prospěšné společnosti Společně, která je držitelem jeho ochranné známky. „Síť Senior Pointů si klade za cíl podpořit aktivní život seniorů, kteří zde získávají třeba informace z oblasti sociální a bytové problematiky, bezpečnosti, prevence nebo možností volnočasových aktivit,“ uvedl a popřál novému Senior Pointu na Okružní, aby se mu dařilo tento cíl naplňovat co nejlépe.

Family Point jako bezbariérové místo přátelské rodině, které umožňuje pečovat o malé děti a získávat informace pro podporu rodinného života zase představila koordinátorka tohoto projektu pro město Brno Monika Janečková. Ředitelka Centra pro rodinu a sociální péči jakožto držitele ochranné známky Family Point místo pro rodinu Marcela Ondrůjová doplnila, že kromě základních míst jsou i kontaktní místa Family Point, poskytující rozšířené služby. K přeměně v kontaktní místo směřuje Family Point na Okružní už teď, protože kromě prostého zázemí pro rodiny s dětmi má i kontaktní pracovnici a budou se v něm pořádat také doplňkové akce, i když ze začátku v menší míře než na kontaktních místech.

Senior Point a Family Point se nacházejí ve speciálně zařízené místnosti v přízemí dřívější klubovny městské části, jejíž interiér byl nedávno zrekonstruován. Přeměna objektu na Společenské centrum městské části Brno-sever bude završena rekonstrukcí pláště včetně výměny oken, přístavby výtahu a úpravy veřejného prostoru před budovou. „V nejbližší době vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele, a pokud nenastanou komplikace, mělo by se v září začít,“ přiblížila místostarostka Brna-severu Kateřina Kalinová. Starosta Martin Maleček doplnil, že rozdělení prací do dvou etap rekonstrukci objektu z 80. let nezdrželo, ale naopak urychlilo. „Jednorázová akce by byla hůře financovatelná a těžko odhadnout, kdy by se na ni podařilo najít peníze. Takto jsme mohli k rekonstrukci, která centrum více otevírá veřejnosti, přistoupit už loni a i s podporou města Brna se nám ji zřejmě podaří kompletně zrealizovat do konce letošního roku,“ vysvětlil starosta.

Otevřeno je na Okružní 21 každý všední den, provozní doba Family Pointu je kromě středy vždy od 9 do 17, ve středu potom od 16 do 17 hodin, Senior Point funguje v pondělí od 9 do 17 a ve středu od 9 do 13 hodin. Rodinám s dětmi a seniorům je k dispozici mimo jiné kuchyňka a počítač s přístupem na internet. V přízemí společenského centra se dále nachází konferenční místnost a v patře sál doplněný zázemím v podobě kuchyňky a toalet. Také tyto prostory může na základě pronájmu využívat veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…