Ve Šternberku máme službu s názvem „Volám v tísni!“

13.07.2016 8:30

Pomoc v nouzi pomůže lidem přivolat nový kapesní přístroj. Novou službu s názvem „Volám v tísni!“ nabízí všem potřebným město Šternberk ve spolupráci s městskou policií a příspěvkovou organizací Sociální služby.

Ve Šternberku máme službu s názvem „Volám v tísni!“
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Je vhodná především pro osamělé seniory, osoby s omezenou pohyblivostí nebo dlouhodobě nemocné. „Pomocí malého zařízení, které mohou nosit stále u sebe, si pouhým stisknutím tlačítka přivolají pomoc odkudkoliv na území města,“ vysvětlil princip nové služby velitel Městské policie Šternberk Libor Šamšula.

Strážníci na služebně okamžitě určí přesnou polohu volající osoby, vyslaná hlídka prověří situaci a provede další potřebné úkony. „Například přivolá lékaře,“ doplnil Šamšula.

Nová služba je těsně před spuštěním. Město má v plánu poskytnout uvedené přístroje až pětadvaceti vybraným osobám. Žadatelé si mohou vyzvednout přihlášky na služebně městské policie na ulici ČSA 30, klientům Sociálních služeb je doručí pracovníci této příspěvkové organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…