Vedení města se setkalo se zástupci vimperských sportovců

16.12.2016 18:31

Zástupci samostatných sportovních klubů i oddílů zastřešených Tělovýchovnou jednotou Šumavan Vimperk se ve středu 14. prosince sešli na vimperské radnici s vedením města, aby zde zhodnotili činnost v oblasti sportu v roce 2016 a představili své plány v roce příštím.

Vedení města se setkalo se zástupci vimperských sportovců
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Předseda sportovní komise Karel Hudeček ocenil především schopnost vzájemné domluvy mezi jednotlivými vimperskými kluby.

„Tak jako v uplynulých letech bude město vimperské sportovce podporovat, především pak ty oddíly, které se věnují práci s dětmi a mládeží,“ říká Jiří Cais, místostarosta města Vimperk. Na sportovní činnost je v rozpočtu vyčleněno 918 tisíc korun. Z toho 600 tisíc bude rozděleno mezi žadatele o příspěvek prostřednictvím sportovní komise.„Přivítáme, pokud o sobě dají vědět i ty kluby pracující s dětmi a mládeží, které dosud o podporu nežádaly.“

Jednatel Městský služeb Vimperk Jan Král informoval o uskutečněných i plánovaných investicích do sportovišť.  Na běžný provoz i rozvoj vimperských sportovišť se v rozpočtu pro rok 2017 počítá se zhruba 10 miliony korun. Místostarosta Jiří Cais nastínil koncepci rozvoje letního sportovního areálu, resp. areálu vodních sportů. „Je hotova objemová studie, která nám pomohla ujasnit si, zda lze a jakým způsobem změnit infrastrukturu zařízení oproti původním předpokladům projektu, jak objekt využít multifunkčně, zmodernizovat dle současných standardů, a přitom snížit náklady na provoz. V současnosti se pracuje na podkladech pro finální úpravu projektu zastřešení bazénu tak, aby se do dvou let mohlo začít stavět,“ dodává Jiří Cais.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …