Vimperk: Město se dočkalo nových parkovacích míst a revitalizace veřejného prostranství u zimního stadionu

20.12.2022 6:32 | Tisková zpráva

Od začátku prosince mohou návštěvníci a obyvatelé Vimperka využívat nové parkoviště u zimního stadionu. Součástí projektu za necelých 13 milionů korun byly i sadové úpravy, schodiště a odpočinková místa s novým mobiliářem.

Vimperk: Město se dočkalo nových parkovacích míst a revitalizace veřejného prostranství u zimního stadionu
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Cílem projektu bylo vytvořit moderní bezpečný prostor, navazující na vloni zrekonstruovanou ulici 1. máje. Na zimní stadion se sjíždí na tréninky a zápasy velké množství aut, dokonce i autobusy. Pro ty nyní vzniklo téměř 50 parkovacích míst včetně dvou autobusových stání. Nově také dopravní obsluhu zimního stadionu zajišťuje obousměrná komunikace.

Celé prostranství o rozloze 2 850 m2 je výškově členěno do dvou úrovní, které jsou rozděleny opěrnou zdí. Obě úrovně spojuje vetknuté schodiště. Součástí projektu byly i sadové úpravy včetně výsadby 18 nových stromů a odpočinková místa s lavičkami. „Stavební práce trvaly půl roku a vyšly město na necelých 13 milionů korun. Akci podpořil Jihočeský kraj z Krajského investičního fondu částkou 5 miliónů korun. Pevně věříme, že veřejné prostranství bude sloužit jak sportovcům a návštěvníkům zimního stadionu, tak vimperským občanům, kteří si zde mohou odpočinout na lavičkách při cestě městem,“ uzavírá místostarosta města, Mgr. Zdeněk Kuncl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…