Vimperk: Také letos si můžete dopřát komentovanou prohlídku města

04.07.2016 17:17

Komentované prohlídky města se po loňské premiéře chystají i letos o prázdninách ve Vimperku.

Vimperk: Také letos si můžete dopřát komentovanou prohlídku města
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Procházky s průvodcem po městě a nejbližším okolí organizuje Turistické informační středisko Vimperk ve spolupráci s cestovní agenturou Rubín. Letošní novinkou budou dvě večerní prohlídky 29. 7 a 24. 8, do kterých se zapojí také divadelní soubor Bouček a Skupina historického šermu Artego Vimperk.

Stejně jako vloni se turistům i místním lidem, kteří chtějí poznat Vimperk z trochu jiné perspektivy a dozvědět se zajímavosti z historie, nabízejí čtyři různě dlouhé prohlídkové okruhy se zkušenými průvodci. Nejkratší procházka trvá zhruba hodinu, nejdelší může být až pětihodinová. Komentované prohlídky jsou dle přání v češtině nebo němčině.

„Základní okruh mapuje nejdůležitější památky historického centra města. Delší okruhy seznamují s tím nejzajímavějším, čím se město může pyšnit,“ říká Roman Hajník, jeden z autorů nápadu a také jeden ze čtyř průvodců. Spolu s ním se o komentované prohlídky postarají Jana Krišková, Dana Kubíčková a Michaela Kačmárová.

Podle Miroslavy Dubovské z Turistického informačního střediska Vimperk nejsou komentované prohlídky určeny jen pro návštěvníky města, mnoho zajímavého se mohou dozvědět i rodilí Vimperáci. „Je to příležitost podívat se na město, kde trávíme většinu svého života, jinýma očima a novým pohledem, než při každodenním spěchu do práce či do školy. Například poněkud opomíjené náměstí Svobody je v tuhle dobu opravdu krásné a určitě stojí za prohlídku.“

Pokud se rozhodnete vyrazit na procházku s průvodcem, stačí se objednat na TIS Vimperk, telefon: 388 402 230 nebo e-mail: infocentrum@mesto.vimperk.cz. Prohlídky jsou zpoplatněné. Cena malého okruhu je 50 Kč na osobu, za střední okruh zaplatíte 70 Kč a velký okruh vyjde na 140 Kč. Děti do 6 let neplatí nic. Minimální počet osob není stanoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.