Vimperk: Ulici 1. máje a park budou monitorovat nové digitální kamery

25.08.2016 16:29

Město Vimperk pokračuje v rozšiřování a modernizaci kamerového systému. Letos například pořídí digitální kamerové body na objekt bývalé lesnické školy pro snímání ulice 1. máje a nové kamery budou také monitorovat dění v parku z budovy školy.

Vimperk: Ulici 1. máje a park budou monitorovat nové digitální kamery
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Součástí zakázky, kterou za 506 tisíc korun provede firma Montela s. r. o. je rovněž optické napojení kamerových bodů na budovu městské policie a výměna záznamového zařízení. Většinu nákladů pokryje dotace z ministerstva vnitra, město se bude podílet 156 tisíci korun.

„Z plánovaného bodu se čtyřmi digitálními kamerami na objektu bývalé lesnické školy budou snímány prostory ulice 1. máje směrem k benzínové pumpě, na druhou stranu k poště a kolem parkoviště u školy. Jedna kamera bude nasměrována do ulice Hřbitovní,“říká vimperský místostarosta Jiří Cais. Další kamerový bod opatřený dvěma přístroji bude z budovy školy monitorovat park u fontány a na opačné straně kolem dopravního hřiště. „Systém bude mít optické připojení přímo do budovy městské policie a budeme moci využít jeho plně digitální kvalitu,“ doplňuje místostarosta. Obnoveny by měly být také dva kamerové body u Penny a na Pražské.

Kamerový systém ve Vimperku funguje od roku 2006, kdy byla instalována první kamera na někdejším hotelu Vltava. „Vimperk dnes disponuje 13 kamerovými body. Většina kamer je analogových a vzhledem k době jejich nákupu jsou již zastaralé. Deklarovanou životnost už dávno překročily,“ vysvětluje vrchní strážník městské policie Peter Macorlík. Město proto chce systém postupně digitalizovat. V současnosti fungují tři digitální kamery v Pivovarské ulici a jedna digitální otočná kamera na Sídlišti Míru. Ty byly pořízeny v loňském roce také díky dotaci z ministerstva vnitra ve výši 350 tisíc korun.

Jsou to právě městská i státní policie, kterým kamerový systém pomáhá v jejich práci. Kamery v ulicích zvyšují pravděpodobnost odhalení pachatelů trestné činnosti a eliminují výskyt sociálně patologických jevů, především vandalismu. Mají zcela zřejmý pozitivní vliv na bezpečnost obyvatel města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …