Vláda ČR schválila směnu pozemku mezi městem Písek a Českou poštou

09.04.2014 10:02

Na základě usnesení vlády České republiky ze dne 02. 04. 2014 byla schválena směna pozemku mezi Českou poštou a městem Písek. Toto usnesení se týká pozemku na rohu ulic Žižkova a Komenského, o který město Písek usiluje již od roku 2006.

Vláda ČR schválila směnu pozemku mezi městem Písek a Českou poštou
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V rámci směny by měla Česká pošta získat část pozemku v průmyslové zóně, který chce využít pro vybudování logistického centra. Součástí směny bude také finanční vyrovnání mezi městem Písek a Českou poštou. Se směnou pozemků vyslovilo v loňském roce souhlas také zastupitelstvo města Písek. „Jedná se o skvělou zprávu a jsem rád, že se po osmi letech podařilo celou záležitost dovést do zdárného konce. Po jmenování nové vlády jsem záležitost řešil s ministerstvem vnitra a ministerstvem financí a celý proces se díky tomu podařilo podstatně urychlit“, uvedl starosta Ondřej Veselý.

„V březnu loňského roku obdrželo město Písek oficiální dopis od vrchního ředitele divize správy majetku, v němž Česká pošta vyjádřila souhlas s postoupením pozemku na rohu ulic Žižkova a Komenského“ doplnil místostarosta města Josef Knot. Konečné slovo mělo ale ministerstvo vnitra jako zřizovatel a ministerstvo financí jako správce majetku.

Roman Ondřich DiS. – mluvčí města Písek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…