Vsetín: Andrej Babiš se seznámil s projekty města

07.03.2018 10:01

V rámci své návštěvy Zlínského kraje dorazil premiér v demisi Andrej Babiš spolu s dalšími členy vlády i do našeho města.

Vsetín: Andrej Babiš se seznámil s projekty města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Během návštěvy se premiér a ministři doprovázení hejtmanem Jiřím Čunkem seznámili s realizovanými či plánovanými investičními akcemi na území Vsetína. Starosta Jiří Růžička s některými ministry navštívil zimní stadion Na Lapači, sportoviště na Ohradě či bytový komplex na Poschlé.

Starosta Jiří Růžička už dopoledne spolu s ministrem Robertem Plagou, vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou a krajským radním pro oblast školství Petrem Gazdíkem představil přímo v areálu sportoviště na Ohradě studii jeho možného nového vzhledu a následně hosty provedl zimním stadionem Na Lapači, kde je seznámil s již proběhlými i plánovanými etapami rekonstrukce tohoto sportoviště.

Odpoledne pak Jiří Růžička s ministryní práce a sociálních věcí Jaroslavou Němcovou a krajskou radní pro sociální oblast Michaelou Blahovou navštívil také lokalitu Poschlá, kde se hosté seznámili s tamním bytovým komplexem, jenž je využíván již 11 let.

Premiér Andrej Babiš s dalšími ministry v doprovodu hejtmana Jiřího Čunka zamířil v odpoledních hodinách na vsetínské vlakové nádraží. Přímo v jeho prostorách jej hejtman seznámil s plánovanou rekonstrukcí jak samotného nádraží, tak i přednádražního prostoru včetně podzemního parkoviště, nákupní galerie a nového autobusového nádraží. Prezentovány mu byly i další připravované projekty, jako například protipovodňová opatření na řece Bečvě či studie lanovky z centra města na Sychrov. 

„Těší mě, že se naše vláda zajímá o problémy a život v regionech, městech a obcích, a také to, že jsme měli možnost premiérovi a ministrům představit naše rozvojové projekty, které by případně mohly do budoucna získat podporu vlády,“ zhodnotil návštěvu vládní delegace starosta Jiří Růžička.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…