Vsetín: Dotační program na obnovu staveb pokračuje i letos

04.01.2019 6:32

Také v letošním roce si bude možné požádat o dotace na restaurování kulturních památek, opravu fasád, zateplení, nátěry, či výměnu oken a dveří. Zastupitelé na svém posledním jednání schválili, že i pro letošní rok bude v dotačním programu na obnovu staveb připraveno 400 tisíc korun. Zájemci z vybraných částí města tak budou moci podávat žádosti od 1. do 28. února 2019.

Vsetín: Dotační program na obnovu staveb pokračuje i letos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Cílem dotačního programu je podpora obnovy staveb v centrální části města, a to jak nemovitých kulturních památek a staveb na území jejich ochranných pásem, tak staveb bez památkové ochrany, které doplňují původní historickou zástavbu,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že žadatelem může být jak fyzická, tak i právnická osoba, která je vlastníkem dané nemovitosti.

Dotační program se vztahuje na vybrané části města, kterými jsou Smetanova ulice, Dolní náměstí a Horní město. Žádosti bude posuzovat a vyhodnocovat Komise investiční a výstavby Rady města Vsetína a o samotném poskytnutí dotací pak rozhodnou zastupitelé do poloviny roku 2019.

Maximální výše dotace na opravu fasád, zateplení, nátěry a výměnu oken, dveří či vrat činí 25 % a na restaurování kulturních památek nebo jejich částí až 50 % z celkových nákladů podporované aktivity. Stavební úpravy, udržovací práce či restaurování musí být realizovány do 30. listopadu 2019.

Dotační program na obnovu staveb vyhlašuje vsetínská radnice od roku 2016. „V loňském roce přišly dvě žádosti, mezi něž tak byla rozdělena částka 400 tisíc korun,“ doplnil Ondřej Sláma, z odboru školství a kultury vsetínské radnice, který má dotační program na obnovu staveb na starosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…