Vsetínský park má hlídače

28.07.2014 6:33

Od začátku července do konce září dohlíží v Panské zahradě ve Vsetíně na dodržování Návštěvního řádu a pořádku hlídač. Radnice se rozhodla v letním období obnovit tuto službu občanům, kteří po ní volali.

Vsetínský park má hlídače
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Hlídačem je zaměstnanec bezpečnostní služby Anim, který bude dohlížet zejména na dodržování Návštěvního řádu městského parku Panská zahrada. Tento řád v parku zakazuje požívat alkohol či volné pobíhání psů. Dále zakazuje vstupovat do vodních ploch a vhazovat do nich jakékoliv předměty, znečisťovat vodní plochu, tábořit a rozdělávat ohně, poškozovat či upravovat orientační a informační tabule, lavičky a zábradlí, sedět na opěradlech laviček a špinit sedadla laviček, rušit klid křikem a hlukem, přemisťovat veřejná zařízení tvořící součást zařízení parku, vylepovat nebo umísťovat plakáty a reklamní zařízení nebo jezdit v parku motorovými vozidly. Město Vsetín chce touto službou ještě zvýšit komfort a pohodu, které Panská zahrada nabízí.

Hlídač bude v parku přítomen v odpoledních a podvečerních hodinách. „Největším problémem parku je poškozování mobiliáře, proto zřízení místa hlídače je jedním z opatření, které by ničení mělo zabránit,“ uvedl místostarosta Stanislav Pavelec.

Ředitel městské policie Nikolaj Martinák pak připomíná: „V případě, že by občané byli svědky porušování návštěvního řádu městského parku, prosíme je, aby kontaktovali strážníky na bezplatné tísňové lince 156.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.