Vyjádření Prahy k aktuální situaci s Opencard

18.01.2016 20:17

Společnost eMoneyServices, s.r.o, (EMS) ve své dnešní tiskové zprávě záměrně zamlčuje, že již v prosinci minulého roku došlo ke zrušení exekučního titulu, na jehož základě byla nyní exekuce nařízena.

Vyjádření Prahy k aktuální situaci s Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Lze proto předpokládat, že tuto skutečnost společnost EMS záměrně zatajila i exekučnímu soudu, který následně exekuční řízení zahájil. Tento krok je jen dalším nemístným nátlakem a vydíráním ze strany společnosti EMS.

Není pravda, že Praha neposkytuje potřebnou součinnost. Praha zásadně nesouhlasí s vyjádřeními společnosti EMS a proti jejímu jednání i zahájené exekuci se bude okamžitě bránit všemi možnými právními prostředky.

EMS si vykládá předběžné opatření nedůvodně a extrémně široce, když po Praze požaduje i provedení úkonů, ke kterým není dle rozhodnutí soudu povinna. EMS například požadovala zkopírování dat všech počítačů na externí disk, čímž by však došlo ke kopírování softwaru třetích stran, na které nemá EMS nárok, a mohlo by také dojít ke zkopírování některých dat Pražanů.

Ze strany hlavního města Prahy bylo vždy postupováno plně v souladu s předběžným opatřením a za asistence zástupce společnosti Operátor OPENCARD, a.s., (OOC) byla společnosti EMS poskytovaná nezbytná součinnost. Společnosti EMS bylo umožněno provedení kontroly každý pracovní den, kdy o to požádala, a to vždy nejméně po dobu 4–6 hodin. Naposledy se tak stalo dne 22. 12. 2015. Termíny kontrol jsou zaznamenány v návštěvních knihách OOC.

Přístup byl EMS dosud umožněn jak k databázi, tak fyzicky do serverovny ke všem serverům, na nichž je provozováno programové vybavení Opencard, a ke každému počítači v tzv. back-officu. Nabídnut byl samozřejmě i přístup k počítačovému vybavení v tzv. front-officu ve Škodově paláci, kde probíhá styk s klienty. Při většině jednání byl na objednávku společnosti EMS pořizován exekuční zápis, který měl průběh jednání přesně a pravdivě zachytit. Soudní exekutor ani na výzvu Prahy k poskytnutí zápisu až do dnešního dne nikterak nereagoval. V exekutorských zápisech musí být přitom jasně uvedeno, že Praha i OOC poskytují společnosti EMS součinnost při kontrolách v míře, která zcela odpovídala předběžnému opatření. 

Od konce prosince loňského roku pak společnost EMS nejevila skutečný zájem o pokračování kontroly v prostorách OOC nebo magistrátu, když se k dalšímu provádění kontroly již nedostavila.

Komerční zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…