Vyřizování žádostí v registru řidičů a registru vozidel dnes v Praze bez front

29.08.2014 6:33

Nekonečné fronty v registru řidičů a registru vozidel jsou již v Praze minulostí. V současné době vyřídí žadatelé z řad motoristické veřejnosti své záležitosti na těchto registrech bez front. V registru vozidel je čekací doba maximálně do dvaceti minut, a to jen začátkem úřední doby. Ještě před několika měsíci se běžně stávalo, že objednací doby přesáhly několik dní.

Vyřizování žádostí v registru řidičů a registru vozidel dnes v Praze bez front
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Výrazně jsme posílili všechna pracoviště. Posledním krokem, který město udělalo, bylo 14. července otevření nové pobočky registru vozidel v Praze 10, kde vyřizují žádosti v registru vozidel zprostředkovatelé s 2 - 4 žádostmi. Ti dříve často na běžných odbavovacích místech způsobovali fronty, které se nyní podařilo odbourat. Díky tomu a díky rozšíření pracovní doby na dalších pracovištích se nám podařilo zkrátit čekací doby na minimum. Po poledni jsou žádosti klientů vyřizovány už bez čekání,“ uvedl primátor Tomáš Hudeček.

Zároveň se podařilo zkrátit objednací doby pro občany, kteří se objednávají prostřednictvím internetu. „Nyní se mohou nahlásit již na druhý den, ještě před několika měsíci byly objednací doby čtrnáctidenní,“ konstatoval ředitel odboru dopravněsprávních činností Josef Mihalík.

Pokud jde o registr řidičů, tam se podařilo jakékoli fronty odbourat již letos na jaře poté, co se od začátku května rozšířila pracovní doba na všechny pracovní dny v týdnu.

Důvody, proč kontaktní pracoviště nezvládaly nápor motoristů, byly dva. Dlouhodobě totiž roste počet žádostí, které registry vozidel i řidičů vyřizují. Město na tuto situaci léta nijak nereagovalo, přesto, že se čekací doby neustále prodlužovaly. Před dvěma lety pak registr vozidel v celé republice doslova zkolaboval kvůli chybám a pomalosti nového informačního systému od ministerstva dopravy a nejcitelněji to zasáhlo Prahu, kde se registrací provádí nejvíce. Současná rada města situaci začala řešit záhy po svém zvolení do čela města. V loňském roce schválila zvýšení počtu zaměstnanců pro magistrátní Odbor dopravněsprávních činností k posílení počtu úředníků na přepážkách.

„Podařilo se nám tak splnit cíl, tedy odbourat fronty, které všechny tak rozčilují,“ říká primátor Prahy Tomáš Hudeček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…